неділю, 18 грудня 2011 р.

МММ відроджується? У Харкові активно йде реклама МММ



Скандальна МММ проводить у Харкові рекламну кампанію з метою залучення додаткових учасників фінансової піраміди. Днями харків'яни виявили в своїх поштових скриньках календарі з закликом реєстрації в МММ.


Фізичним особам пропонується розміщувати кошти з надзвичайною прибутковістю - від 20 до 75% на місяць.
Вихідні дані друку на рекламні календарі відсутні, відсутня також інформація про видану ліцензії на ведення фінансової діяльності на території України з боку НБУ або Держфінпослуг, зате є контакти якихось консультантів "Іллі" і "Максима".
 Грошових коштів на рекламну кампанію в МММ не шкодують. Як повідомив "Головному" представник одного з підприємств, що працює на ринку друкарських послуг, для того, щоб реклама була помітна в Харкові (а це тираж календарів від 50 тисяч штук), "пірамідчікам" потрібно викласти за подібну продукцію не менше 25 тисяч гривень.
Як писали ЗМІ, творці "МММ-2011" стверджують, що робота системи не суперечить жодним законодавчим актам. У той же час в Держфінпослуг підкреслюють, що "діяльність з надання будь-яких фінансових послуг, що передбачають пряме або опосередковане залучення фінансових активів від фізичних осіб, а також страхова діяльність можуть здійснюватися тільки після отримання ліцензії". При цьому чиновники відзначають, що "інформація про юридичну особу, найменування якого" МММ-2011 ", в держреєстр фінансових установ, який ведеться Держфінпослуг, не вносилася, статусу фінансової установи така особа не набувало і відповідних ліцензій не отримувало". Крім того, у піраміди немає формальних керівників, які несли б відповідальність, так як немає самої юридичної особи.


                                                                        

3 коментарі: