середу, 21 грудня 2011 р.

У Лозовій запалили ялинку і відкрили казкову хатинку


Головну ялинку Лозової на площі біля міського Палацу культури запалили у День Святого Миколая, 19 грудня. Тут влаштували велику програму з казковими героями та феєрверком, а місто презентувало новорічні подарунки лозівчанам. Це великі скульптури Діда Мороза та Снігуроньки і головний сюрприз — будиночок казкового діда.
Під головною ялинкою міста зібралися близько п'ятисот дорослих і малих лозівчан. Опів на четверту вечора на вулиці ще світло. У новозбудованому будиночку тривають останні приготування. А дітлахів починають розважати казкові герої. Спочатку знайомі - вовк та заєць, що на півголови вищий за нього, - а згодом не дуже. Святого Миколая діти переплутали з Дідом Морозом. Хто ж був третій чоловік у синьому халаті, здогадалися лише найерудованіші, - Новий Рік.

І діти, і дорослі танцюють та грають разом з казковими героями. А ось керівництво Лозової зберігає важний вигляд. Тож воно мерзне і не отримує призи — їх дають тільки тим, хто бере активну участь в іграх.

Під самою ялинкою — одна з цьогорічних новинок, ростові фігури Діда Мороза та Снігуроньки з суворими поглядами. Однак вирази їхніх облич народ не лякають, і скульптури — один з головних об'єктів для фото.

Живого ж Діда Мороза казкові злі сили випустили з будиночку, лише коли стемніло. Він привітав дітлахів і, перед тим, як запалити ялинку, дав слово меру Сергію Степанову. Той подякував дітям, що допомогли йому розібратися з казковими героями, і пожалкував, що сам — не з казки. Натомість зазначив: він — реальний міський голова, і привітав усіх зі святом.

Коли ялинку запалили, дітлахів відправили водити хороводи біля неї. Тим часом першим до будиночка Діда Мороза запросили мера. Він поцікавився троном і загадав бажання Святому Миколаю: щоб той допоміг місту з бюджетом. Сергій Степанов повідомив, що казковий будиночок — це частина міських проектів для дітей, і пообіцяв: далі буде.

Під хатинкою Діда Мороза вишикувалась черга — за дивом. Щоб загадати бажання казковому діду на новорічну ніч, платити не треба. Дід Мороз прийматиме дітей у своєму будиночку щодня з 15 до 18 години аж до Різдва. У будиночку є трохи меблів, опалення, світло і ялинка. Дуже схожий на справжнього Дід Мороз вітає малюків і дарує подарунки, придбані батьками. На наступні три тижні цей будиночок — головна новорічна розвага Лозової.

Щоб зловмисники не псували дітям свято, не шкодили подарунок і більше не крали прикраси та гілля з ялинки, за новорічними об'єктами стежитимуть охорона Палацу культури та міліція.



Джерело (текст, відео) - 
ТРК "Сігма"
Автор - Валерія Гецко

2 коментарі: