пʼятницю, 16 грудня 2011 р.

Як утеплити свою домівку ( + ВІДЕО)

Пропонуємо кілька порад, які допоможуть не замерзнути.
Прості поради:
1. Купіть обігрівач. 
- Масляні радіатори. Найкраще обрати модель із регулятором потужності й термостатом, що допоможе регулювати температуру. Крім того, такі обігрівачі не пересушують повітря, тому є найкращим вибором для квартири. Вартість - від 170 гривень. Купити їх можна в Ельдорадо, або замовити в інтернеті.
- Електричні конвектори. Гріють повітря повільно, досить безпечні, бо нагрівальні частини закриті. Вартість їх - 250-500 гривень.
- Теплові вентилятори. Їх основний мінус – сушать повітря. Ціна – від 90 гривень. Найдешевше обирати в будівельних супермаркетах – Нова лінія, Епіцентр, Практикер або замовити по інтернету.
- Інфрачервоні випромінювачі. Вони гріють не все повітря, а лише поверхню чи предмет, на який направлені. Ціна – від 400-600 гривень.
Обираючи обігрівач потрібно бути особливо пильним, адже багато з них можуть бути небезпечними. А ще доведеться багато витрачати на електроенергію.
2. Відкрийте батареї: приберіть шторки, щитки, решітки та меблі. Також не фарбуйте батареї в кілька шарів, бо тоді вони віддають менше тепла і працюють як термос. При виконанні цієї поради температура в кімнаті підвищиться на 3 градуси. До речі, наступного разу, коли фарбуватимете батареї, оберіть чорний колір – він більше віддає тепла.

3. Обгорніть батареї цупким папером чи картоном з фольгою з боку стіни та підвіконня. Або на саму стіну приклейте фольгу – вона послужить тепловідбиваючим екраном. Тоді тепло буде утримуватись і йти до середини кімнати, а не гріти стіни та вікна. Це дозволить підвищити тепловіддачу на 5-8%.

4. Займіться під'їздом. Домовтеся з сусідами щільно закривати вхідні двері. Можна також написати оголошення, щоб це робили й інші. Тоді у всіх квартирах потеплішає на 2 градуси.
Радикальні поради:
1. Замініть вікна на металопластикові: вони не пропускають холоду. Але якщо зараз ви не плануєте цього робити, – утеплюйте дерев’яні вікна старим методом: поролон або вата плюс широкий скотч, а краще замість скотчу – широкий медичний пластир. Після утеплення вікон у кімнаті стане на 5 градусів тепліше.

2. Встановіть обігрів підлоги. При цьому тепло піднімається рівномірно у повітря. Виготовляють такі підлоги багато фірм. Найвідоміші - DE-VI, Ceilhit, Domo, Fenix. Вартість такої підлоги – від 70-120 до 160-320 гривень за квадратний метр залежно від способу її встановленя.

3. Утепліть квартиру ззовні – обшийте стіну теплоізолюючим матеріалом. Варіантів два: пінопласт та мінералізована вата. Пінопласт 25-35-міліметрової щільності приклеюють завтовшки 5 і більше сантиметрів і прибивають до стіни, далі – арматурна сітка і спеціальна фарба. Коштує таке утеплення 200-300 гривень за квадраний метр. Вата дорожча – 300-400 гривень, але вона екологічно чиста і незаймиста, на відміну від пінопласту. Проте її встановлення складніше, дуже важливо, щоб не потрапила волога під час нього. Таким утепленням займаються альпіністи-фасадники. Зараз ці послуги особливо популярні. Разом з роботами утеплення однієї кімати буде коштувати приблизно 3500-4000 гривень. Після обшивки температура в кімнаті підніметься на 5-7 градусів. Від себе додамо, що клаптикове утеплення може псувати вигляд будинку та навіть спричинити появу грибка.

                                                                       

3 коментарі:

  1. а не простіше буде нагрівати квартиру гріючими батареями.

    ВідповістиВидалити
  2. Якщо будуть дірки у вікнах, то гарячі батареї не допоможуть.

    ВідповістиВидалити