середу, 28 грудня 2011 р.

Сьогодні надходять у продаж пам'ятні монети до Євро-2012


Пам'ятні монети з дорогоцінних металів, присвячені Євро-2012, будуть продавати тільки в наборах, а з нейзильберу - як у наборах, так і поштучно. Про це у вівторок, 27 грудня, на прес-конференції повідомив заступник голови НБУ Володимир Кротюк.
«Відповідно до Концепції, пам'ятні монети представляють чотири міста, в яких пройдуть матчі чемпіонату - це Київ, Львів, Донецьк і Харків, а також загальні монети, присвячені фінальному матчу чемпіонату. Монети випущені в двох металах - сріблі та нейзильберу. Номінал срібних монет - 10 гривень, вага - 1 унція, номінал монет з нейзильберу - 5 грн. Тиражі монет зі срібла - до 15 тис. штук, а з нейзильберу - до 100 тис. штук. Реалізація срібних монет буде здійснюватися в наборах по 5 монет: 4 присвячені містам-учасникам Євро-2012 і одна, спільна, номіналом 20 грн і вагою 2 унції присвячена фінальному матчу в Києві. Реалізація таких же монет з нейзильберу буде здійснюватися, як в наборах, так і окремо по кожному найменуванню », - розповів він.

Кротюк також розповів, що на аверсі всіх монет зображено малий герб України, напис «Національний банк Україна», номінал і рік карбування, карта Україна і логотип Євро-2012, на реверсах - герби та панорами міст, що приймають чемпіонат, і фігури футболістів.



Джерело - ua.all.biz

Немає коментарів:

Дописати коментар