пʼятницю, 13 січня 2012 р.

Зняття Андрія Шевченка з посади голови Комітету - наступ на свободу слова - БЮТ

Фракція "БЮТ-Батьківщина" засуджує незаконне зняття з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка. Про це "RegioNews" повідомили у прес-службі "Батьківщини".
Про це сьогодні на брифінгу заявив народний депутат, член регламентного комітету Сергій Сас.
 "Все, що відбулося, наша фракція розцінює як помсту Андрію Шевченку за його опозиційну роботу, за його публікації з різкою критикою президента і його команди. Це політичні репресії щодо опозиції і позбавлення опозиції права здійснювати парламентський контроль у межах, визначених Конституцією і регламентом. Це чергова ланка у ланцюгу узурпації влади шляхом побудови тоталітарного режиму та диктатури в нашій країні", - заявив депутат.
 За його словами, фракція "БЮТ-Батьківщина" розцінює зняття Андрія Шевченка з посади голови Комітету як наступ на свободу слова.
 Сергій Сас також повідомив, що сьогодні голова Верховної Ради одноосібно відмінив годину запитань до уряду, під час якої опозиція планувала поцікавитись подальшою долею української газотранспортної системи, відмінив розділ «різне», коли депутати мають можливість з парламентської трибуни вільно виголосити заяви.
 "Апогеєм повної узурпації головою Верховної Ради регламенту став розгляд питання про відкликання голови комітету з питань свободи слова Андрія Шевченка", - заявив Сас.
 Депутат нагадав, що регламент парламенту передбачає чітко визначену процедуру відкликання голови, першого заступника, секретаря комітету зі своїх посад, і ця процедура передбачає декілька підстав для відкликання, зокрема, за власним бажанням, за рішенням Комітету.
 "А те, що відбувалося сьогодні у Верховній Раді, повністю не відповідає цій процедурі", - наголосив він.
 За словами Сергія Саса, комітет не проголосував за відкликання голови комітету та не звертався до регламентного комітету, який також на своєму засіданні мав розглянути це питання, а лише висловив йому недовіру.
Джерело - regionews.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар