понеділок, 16 січня 2012 р.

Геннадій Москаль: Війська ходять голо-босі, а ми гордимося, що вони є (+ ФОТО)


Депутат України від НУ-НС Геннадій Москаль прокоментував From - UA висновки Рахункової палати про нераціональне використання засобів на функціонування внутрішніх військ.

"Державні службовці ходять на роботу в костюмах. Навіщо працівникові кримінального розшуку форма або слідчому? А ці усі ходять в уніформі. Вони доповнюють охорону державних осіб, розвозять фельдьєгерськую пошту, вони розносять дипломатичну пошту. У нас створений цілий ряд всяких дрібних підрозділів з генеральськими посадами. Скільки вносили законопроектів, ніхто не хоче, сьогодні усіх усе влаштовує. Але не влаштовує тих людей, які там служать.

По-перше, зарплата жебрацька, а по-друге, правильно Рахункова палата говорить, що явно у вересні вже закінчаться гроші і на зарплату, і на устаткування. Ходять в обносках, голо-босі, та зате ми гордимося, як Північна Корея і Іран, що маємо внутрішні війська", - говорить депутат.

"Ну які війська можуть бути на 20-му році незалежності держави? За Конституцією, військові формування ніким не можуть бути використані для обмеження прав і свобод громадян. Це конституційна норма. Хто приведе це в порядок? Ющенко, найбільший демократ, не хотів, тому що вони підкорялися йому. Марення божевільного", - сказав парламентар.

За словами народного депутата, міністерство внутрішніх справ входить в уряд, а його складова частина - внутрішні війська як озброєне формування безпосередньо підкоряються Президентові. Це абсурд. Вони потрібні, але з іншою назвою і не в такій величезній кількості, як сьогодні. Потрібно, щоб чітко були виписані їх функції.

"Я вважаю, що брати участь в охороні громадського порядку, а особливо при розгоні демонстрацій, мітингів - це не є функції внутрішніх військ. Якщо війська використовуються проти власного народу, то що це за країна? Це клубок проблем, які не вирішить ні Рахункова палата, ніхто. Її повинен вирішити парламент шляхом зміни національного законодавства і структури внутрішніх військ, яка існує ще від Дзержинского, Берии, Сталіна, Брежнєва по сьогоднішній день", - повідомив він.

"За 20 років ніхто не хотів ударити пальцем об палець. Усі критикують, але коли приходять до влади, усі бояться укоротити поводок. Чому бояться реформувати внутрішні війська? Що, влада боїться власного народу? Якщо вже вони знаходяться в такому жебрацькому стані, як описує Рахункова палата, то за таку владу внутрішні війська не підуть, як Олександр Матросов, лягати грудьми на амбразуру", - підсумував Геннадій Москаль.





Джерело - from-ua.com

Немає коментарів:

Дописати коментар