вівторок, 31 січня 2012 р.

Справа про тортури в міліції в Лозовій дійшла до суду



 Прокуратура Харківської області передала до суду справу відносно капітана і лейтенанта Лозівского міськрайвідділу міліції, яких звинувачують в тортурах. Міліціонери, на думку слідства, застосовували силу до 39-річного затриманого Ласло Коломпарова, який вистрибнув з вікна 4 поверху райвідділу.


9 січня з будівлі міськрайонного відділу міліції в Лозовій вистрибнув 39-річний чоловік. Через тиждень він помер від травм в лікарні. Спочатку в міліції стверджували, що чоловіка викликали в міліцію не на допит, а просто для розмови у справі про незаконне зберігання наркотиків. А міліціонери не здійснювали нічого протизаконного.

Після смерті Ласло Коломпарова прокуратура порушила кримінальну справу по ч. 3 ст. 365 УК України - за фактом перевищення службових повноважень співробітниками Лозівского міськвідділу міліції, яке супроводжувалося насильством, застосуванням дій, що спричинили тяжкі наслідки.

На початку жовтня в прокуратурі повідомили: міліціонери затримані, а незадовго до цього звільнені з органів.

 27 січня, тобто більше ніж через рік після смерті Ласло Коломпарова, кримінальну справу прокуратура Харківської області передала до суду, повідомила прес-служба прокуратури. У прокуратурі вважають справу " жахливою" і говорять, що екс-міліціонери винні. Звинувачення - серйозні.

Список статей збільшився до чотирьох. Старшого оперуповноваженого та оперуповноваженого по боротьбі із незаконним обігом наркотиків Лозівского міськрайвідділу ГУ МВС України в Харківській області звинувачують не лише в перевищенні влади або службових повноважень, але і по ч. 2 ст. 127(тортури, здійснені за попередньою змовою або групою осіб), ч. 2 ст. 162(незаконне проникнення в житло, здійснене службовою особою або із застосуванням насильства або загрозами), ч. 2 ст. 368(отримання хабаря службовою особою, або у великому розмірі, або групою осіб, або повторно, або зв'язане із здирством) Кримінального кодексу.

Джерело- mediaport.ua

3 коментарі: