суботу, 14 січня 2012 р.

У Харкові проведуть експеримент з роздільного збору сміття



Експеримент по роздільному збору сміття пройде в Харкові. Про це повідомив директор Департаменту житлового господарства Харківської міської ради Роман Нехорошков, передає прес-служба міськради.


"У кінці минулого року вийшла методика Кабміну про організацію системи роздільного збору сміття. Зараз ми це питання відпрацьовуємо і плануємо в одному з районів міста впровадити цю систему в якості експерименту вже в 2012 році, ймовірно, навесні", - відмітив директор департаменту.

Для впровадження системи роздільного збору і вивезення побутових відходів використовують євроконтейнери, які встановлюватимуться в місті найближчим часом. У цих контейнерах передбачена можливість переобладнання під різні види відходів : картон, метал, пластик, стекло.

Поки ж в місті роздільний збір сміття реалізується частково - біля сміттєвих контейнерів встановлюють спеціальні сітки для пластикової тари. "Минулого року ми придбали близько 700 таких сіток, зараз закінчуємо їх установку. Всього в місті близько 1 тис. таких сіток для пластика", - відмітив Роман Нехорошков.
Джерело - 

Немає коментарів:

Дописати коментар