неділю, 15 січня 2012 р.

Депутатів Лозівської міської ради обурила відеокамера їх колеги



12 січня 2012 року відбулася позачергова сесія Лозівської міської ради.  Серед  інших, на сесії було розглянуте питання - «Про врегулювання питань справляння податків на території м. Лозова відповідно до норм Податкового кодексу України в новій редакції». Саме його розгляд  і призвів до «гострої дискусії» серед представників  місцевого депутатського корпусу.
За словами представників влади, проект був оприлюднений, як регуляторний акт в 2011 році. Таким чином усі бажаючі могли надати свої зауваження. Проте з цим погодилися не всі. Так депутат міської ради Ігор Коломак (БЮТ) стверджував, що про це нічого не чув, і від фракції БЮТ запропонував встановити ставку єдиного податку для першої групи у розмірі 5%, для другої — 10%.
Натомість депутат міської ради Валерій Рохман (ПР) зазначив, що той невчасно подає пропозиції.
Під час голосування був затверджений перший варіант ставок.  Тепер платники податку 1-ої групи будуть платити 10 % від мінімальної заробітної плати.  Насьогодні це складає 107 грн. Платники податку 2-ої групи платитимуть — 20%, або 215 грн. Ставка третьої і четвертої групи, якщо вони сплачують ПДВ складає 3% від валового прибутку, якщо не сплачують – 5%.
Ігор Коломак прискіпливо дізнавався про подробиці інших проектів у доповідачів.  Це викликало незадоволення у деяких депутатів, крім того їх дратувала відеокамера Ігора Коломака, якою він здійснює запис роботи сесії для розміщення в мережі Інтернет. Регіонал Валерій Рохман подав офіційний депутатський запит, аби йому роз'яснили, на яких підставах Ігор Коломак веде відеозапис.

За інформацією місцевих ЗМІ

Немає коментарів:

Дописати коментар