вівторок, 3 січня 2012 р.

Найнезвичайніші винаходи 2011 р


Китайське інформаційне агентство "Сіньхуа" підвело підсумки року,назвавши найнезвичайніші винаходи, зроблені за останні 12 місяців. Всі вони відносяться до різних сторін життєдіяльності.
Першим в списку йде професор університету Тайваню Джанг Ен Шен, зі спробою переосмислення концепції моди. Вона пропонує жінкам на туфлях міняти каблуки. Останніх до кожної пари її туфель може йти більше 10. Найекстравагантніші з них виглядають як верхівка хмарочоса або ж складання з кісток для гри маджонг.

На другому місці - новий "зарядник" для мобільних пристроїв. Для поповнення заряду батареї плеєра або стільникового телефону індійський студент Канчарла Редді пропонує використовувати потенціал людських легенів. В основі його пристрою зміна обсягу грудей, яке щоразу виникає при вдиху і видиху. Через ремінь, що охоплює груди, винахід вловлює коливання і перетворює їх в електричний струм.

На третій позиції розташовується британський водопровідник Колін Фарз, якому вдалося зібрати найшвидший на даний момент скутер. Його транспортний засіб перевершує всі аналогічні і розвиває швидкість до 71,5 км / ч. Крім самого швидкого скутера, Фарз є автором найдовшого мотоцикла у світі.

Далі йдуть японські вчені із захисною капсулою. Основне призначення цих пристроїв - захист людини під час стихійного лиха, будь то землетрус або цунамі, або автомобільна аварія.

Ще одна модна відкриття зробила німецький технолог Анке Домаск. Вона пошила колекцію одягу з молочного текстилю. Тканина в прямому сенсі виходить з молока, змішуючись із спеціальним полімером і перетворюючись з рідини в волокно.

Японські інженери в черговий раз порадували світ незвичайним пристосуванням. Воно виглядає як звичайні накладні котячі вушка, які кріпляться до обідка. Проте їх особливість в тому, що спеціальні датчики вловлюють емоційний фон людини і починають рухатися відповідно до обстановки.

І ще в Китаї відзначили британського винахідника Перрі Уоткінс, який зібрав найменший автомобіль, який удостоївся талона техогляду. Варто відзначити, що коліна водія в такому авто практично впираються в стелю.
Джерело - pozitciya.com.ua

1 коментар: