середу, 8 лютого 2012 р.

У Краматорську залишилося підключити до теплоносія понад 80 будинків






6 лютого близько 17:00 у Краматорську Донецької області стався порив тепломагістралі діаметром 530 мм, що постачала тепло до цілого мікрорайону – 17 кварталів «Соцміста».

 Без опалення залишилось 147 житлових будинків, 5 дитсадків та 5 медичних закладів.

 Комунальники прийняли рішення– терміново злили теплоносій із системи, чим запобігли розмерзанню розподільчих мереж та батарей у помешканнях громадян, повідомили JeyNews в прес-службі Мінрегіону.

 Працівники трьох ЖЕКів, будівлі яких залишились без теплопостачання, з усіх наявних на даний час спеціалістів сформували необхідну кількість аварійних бригад, які злили понад 1,5 тисячі тонн теплоносія та цілодобово супроводжували увесь хід ліквідації наслідків пориву.

 Тим часом аварійні бригади теплокомуненерго оперативно усунули порив на тепломагістралі.

 Вже о 20:40 того ж дня розпочалося поступове заповнення системи теплоносієм та побудинковий запуск опалення. Ситуація ускладнювалася тим, що мікрорайон, який залишився без теплопостачання, забудований переважно 2-х та 5-ти поверховими будинками, має значну протяжність розподільчих мереж.

 У 10 будинках мережі прокладені у підвалах, де морозом «прихопило» залишки теплоносія. На розморожування останніх було залучено значну кількість працівників аварійних бригад, які працювали протягом цілої ночі.

На жаль, вчора під ранок стався ще один порив на розподільчій тепломережі, що проходить під приватним гаражем, доступ до ліквідації якого комунальники змогли отримати о 7:00. Вже через годину порив було ліквідовано і запуск теплоносія продовжився.

«Через холоднечу школи у місті не працювали, тому найбільше нас турбували дитсадки та медичні заклади. 2 дитсадки підключили по резервній схемі, ще три очікують обігріву. У двох медзакладах пацієнтів не було, один уже забезпечений теплом. Дитячий центр реабілітації, де перебуває 17 дітей, забезпечили обігрівачами та зібрали пацієнтів у спільну палату. Дитячий стаціонар вжив виняткових заходів до утримання тепла та «тримає» його завдяки товстим стінам – будинок дореволюційної побудови.

 За словами головного лікаря, температура у палатах тримається на рівні 18 – 22 градуси», – повідомив прес-службі Мінрегіону заступник міського голови Краматорська Андрій Безсонний.

За його словами, йде планова робота із запуску системи центрального опалення, спрямована, у першу чергу, на уникнення гідроудару та безаварійний запуск. Міський штаб постійно контролює ситуацію, у ньому постійно знаходяться мер та заступник губернатора.

«Ми не можемо поспішати, будь-яке відхилення від технології, будь-який аврал при запуску системи, можуть обернутися новими поривами та затримками. Ця гілка системи теплопостачання вміщує великий об’єм теплоносія, тому розраховуємо на планомірний запуск теплопостачання до кінця дня 7 лютого. Ситуація повністю контрольована, роботи ведуться в максимально допустимому темпі.

 На 15:00 вже підключено 60 будинків, ще залишилося підключити понад 80. Повірте, ми робимо все можливе, і тепло крок за кроком повертається у ваші квартири», – прокоментував Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

За попередніми даними, причиною порив тепломагістралі стало фізичне зношення труби.

Джерело - jeynews.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар