середу, 22 лютого 2012 р.

Дніпропетровськ як «потьомкінське село»


Якщо хтось вважає що «чистити убиральню зубною щіткою» та « фарбувати листя на деревах зеленкою» - гіперболи з життя Радянської армії часів Леоніда Брежнєва, той сильно помиляється. Довгоочікуваний «капітальний ремонт» доріг у Дніпропетровську у 2010-2011 був розпочатий виключно по маршруту слідування кортежу московського церковного предстоятеля Кіріла Гундяєва (Аеропортівська - Запорізьке шосе - Космічна - Набережна - Московська - Короленко).
Потім для зручності пересування високопосадовців відремонтували віїзди з міста на Донецьк (спочатку) і на Київ (згодом). Учора, 21 лютого, влада Дніпропетровська перейшла всі межі раціонального підлабузництва.

Працівники комунальних підприємств Дніпропетровська на морозі ручними косами косили траву, що подекуди стирчить з-під снігу. Інші працівники, іншого, але теж комунального підприємства у сильний снігопад і ожеледь виконували ямковий ремонт Набережної Заводської, на чотири годи значно ускладнивши комунікацію з віддаленими районами Парус, Комунар та Червоний Камінь. Що змусило цих людей, які не вистачає, аби відкидати сніг на вході до Дніпропетровської міськради, працювати понаднормово й виконувати безглузду роботу? Виявляється, Велика Державна Необхідність!

Річ у тім, що крім футболу і «народної команди» (вочевидь, народу округу Сан-Паулу в Бразилії) «Шахтар», наші видатні керманичі держави, зокрема Віктор Федорович та віце-прем'єр Борис Колесников дуже люблять хокей. Для втілення ідеї національної першості з цього, нетрадиційного для України, виключно зимового виду спорту була прийнята навіть державна Програма, згідно з якою по великих і малих містах Неньки мають державним таки коштом (під контролем пана Колеснікова) навтикати льодових арен. На них вже давно мають тренуватися майбутні хокеїсти з «потішних дружин» віце-прем'єра, аби зійтися у першості, виграти яку, звісно має ХК «Донбас», який належить... хто не здогадався - Гугл допоможе.

Вірні однопартійці Януковича та Колесникова Іван Куліченко та Олександр Вілкул заходилися будувати таку арену в парку імені Леніна поблизу Червоного Каменя із завзяттям, гідним прикладу. Закладаючи перший камінь, голова Дніпропетровської ОДА запевнив, що арена відкриється до 1 вересня 2011 року, бо «не допустить довгобуду такого соціально-важливого об'єкту». А міський голова додав, що «добре знає забудовника», тому вже з початку нового навчального року «дітки зможуть кататися, займатися спортом і відпочивати».

Зрозуміло, що ніхто до 1 вересня не встиг - і особисте знайомство Куліченка тут ні до чого. Більш того, навіть після Нового року, коли льодова арена була вже готова, а дітки були на канікулах і мали бажання ковзати й грати в хокей, відвідувати її пересічним мешканцям Дніпропетровська не дозволяли. Адже, як і усе в нашій країні, льодовий майданчик не для «електорату» - він для «людей». Головний з «людей» - Віктор Федорович - знайшов у своєму щільному графіку єдине віконце - 24 лютого. Тож, арена чекає разом з усіма терплячими мешканцями прилеглих районів, яким за їх же бюджетні кошти «люди» зроблять «величезний подарунок» - можливість за 30-40-50 гривень на годину покататися на ковзанах.

Аналітики не виключають, що в разі блискучої демонстрації можливостей регіону Регіонам (навіть свято придумали - 80 років області! Майже відкриття Америки!) головний від Регіонів в нашому регіоні Олександр Вілкул піде на підвищення десь в Уряд.

Вікторе Федоровичу! А у Вас немає десь без-голового міста? Бо в нас є «головатий» міський голова - завзятий регіонал - можемо віддати у подарунок. Сніг там білити... чи пеньочки наждачною полірувати.



Джерело - dniprograd.org

Немає коментарів:

Дописати коментар