середу, 8 лютого 2012 р.

У Ізюмі комунальне підприємство забруднювало водойму





У січні Харківська міжрайонна природоохоронна прокуратура порушила кримінальну справу відносно посадовців підприємства по ч.2 ст.364 Кримінального Кодексу України(зловживання владою або службовим станом).
Про це повідомив начальник відділу захисту інтересів держави у сфері екології обласної прокуратури Олег Кващук. Підприємство завдало збитку на суму 115 тисяч гривен. Зараз ведеться слідство. У минулому році подібних справ було порушено чотири. Річки забруднювали комунальні підприємства в Лозовскому і Шевченківському районах. Справа по Першотравневому комунальному підприємству зараз розглядається в суді, збиток - на суму 1 мільйон 300 тисяч гривен воно вже частково відшкодувало. 



"Саме поняття "Недостатньо доочищені скиди" фактично є як би законним, тому підприємство за скидання недостатньо очищених стоків і платить екологічний податок, - говорить Олег Кващук. - І це передбачено дозвільною документацією, але є підприємства, які можуть собі дозволити без дозволу скинути. Є підприємства, які скидають і вище за ліміти, які дозволені".


Джерело - objectiv.tv

1 коментар:

  1. за такі правопорушення кримінальну відповідальність підприємству та окремим діячам цього підприємства не тількі на бумазі.

    ВідповістиВидалити