неділю, 19 лютого 2012 р.

На Лозівщині вандали пограбували два кладовища


Першим від цвинтарних вандалів у Лозівському районі постраждало село Плисове. Лозівських правоохоронців сюди викликали 14 січня. Злочин виявила жінка, яка вранці прийшла на могилу своєї свекрухи. Після обстеження місця події з'ясувалося, що зловмисники викрали огорожі з 13 могил.

За кілька днів загуділо вже село Герсеванове Перемозької сільради. За одну ніч на місцевому кладовищі пограбували 18 могилок. Огорожі не зрізали — видирали силою з землі.

На герсеванівському кладовищі вандали діяли з розмахом, який перевищив їхні можливості. Вони не змогли вивезти частину здобичі. Огорожки так і кинули — край могил.

У Плисовому вандали також не церемонилися. Правоохоронцям стала відома шокуюча подробиця. Зловмисники підкладали під колеса своєї машини могильні хрести, бо під вагою краденого вона буксувала по ще не промерзлій землі. Ця машина — мікроавтобус Мерседес-Бенц. Вона належить одному з підозрюваних і зараз знаходиться на штраф-майданчику міліції.

Працівники сектору карного розшуку затримали двох осіб, причетних до цвинтарних пограбувань, повідомила помічник начальника Лозівського міськвідділу міліції зі зв'язків з громадськістю Тетяна Носова. Затриманим пред'явили звинувачення за ст.297 Кримінального кодексу України - “Наруга над могилою”.

Вони обидва — мешканці міста Лозова. Чоловіки знаходяться під підпискою про невиїзд, захищатися їм допомагає адвокат. Серед розшукуваних правоохоронцями осіб, можливо причетних до вандалізму на кладовищах, - начебто залишається організатор пограбувань.

За те, що скоїли члени злочинної групи, відповідно до Кримінального кодексу, їм загрожує до 5 років ув'язнення.

У Перемозькій сільраді дуже хочуть, щоб засоби масової інформації розповіли не лише про їхню біду, а й про те, як покарають злочинців.



Джерело - ТРК "Сігма"

Немає коментарів:

Дописати коментар