вівторок, 7 лютого 2012 р.

Харківські митники затримали... верблюдів (+ ВІДЕО)



Митники затримали вантаж з чотирма живими верблюдами, які були ввезені до України з порушенням умови договору доручення доставки.
Водій, що був перевізником вищезгаданого товару, надав оформлений документ контролю доставки – попереднє повідомлення, згідно з яким він зобов’язується доставити товар до митниці у визначений термін. Водієві було відомо, що місцем прибуття є одне з українських підприємств. Однак до встановленої дати товар до митниці не надійшов. А згодом було з’ясовано, що водій прийняв рішення на свій розсуд і доставив вантаж з верблюдами на зберігання на територію Харківського зоологічного парку. При цьому прес-служба Держмитслужби зазначає, що під час перебування верблюдів у зоопарку з ними проводились карантинно-ветеринарні заходи. А також зазначає те, що згідно з законодавством України громадянам заборонено ввезення на територію України сільськогосподарської продукції 1-24 груп УКТ ЗЕД. Такі товари переміщуються і підлягають оформленню тільки якщо такі операції передбачені відповідними угодами суб'єктів ЗЕД (в тому числі доповненнями до контрактів). При цьому митні органи здійснюють контроль за цільовим використанням таких товарів.
За даним фактом посадовими особами митниці складено протокол про порушення митних правил за ст.332 Митного кодексу України «не доставлення до митного органу товарів, транспортних засобів, документів» та ст.336 «неправомірні операції з товарами, транспортними засобами, що перебувають під митним контролем, зміна їх стану, користування та розпорядження ними»
Згідно з протоколом товар «верблюди живі калмицької породи» повинні бути вилучені. Але Харківській обласній митниці немає належних умов для утримування цих тварин. На території Харківської області такі умови може надати лише КО «Харківський зоологічний парк». Тому на даний момент відбувається укладання договору стосовно надання зоопарком послуг для митниці щодо зберігання та перебування цих тварин на його території.



Джерело - mair.in.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар