середу, 14 березня 2012 р.

Школярі запропонували проекти розвитку Харкова до 2030 року


Другий тур міського етапу конкурсу учнівських проектів «Місто, що прагне до майбутнього» відбувся сьогодні, 13 березня, у Харкові.

Свої проекти презентували і захищали учні 7-8-х класів, 9-11-х класів і найкращі представники учнівського самоврядування. Усього було презентовано 28 проектів.

До журі конкурсу увійшли радник міського голови з питань стратегічного розвитку міста Олександр Лукашов, кандидат педагогічних наук, професор кефедри соціальної педагогіки Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди Катерина Яресько, асистент кафедри менеджменту і маркетингу в міському господарстві Харківської національної академії міського господарства Олена Парасюк, а також фахівці та методисти Департаменту освіти.

Учні виклали в проектах своє бачення розвитку Харкова в найрізноманітніших напрямках і сферах. Зокрема, у презентаціях порушували проблеми екології і транспорту, питання енергоощадження та благоустрою міста. Також школярі пропонували проекти переносного музею просто неба, «Школи майбутнього», облаштування садів на дахах будівель тощо.

Радник міського голови Олександр Лукашов відзначив високий рівень запропонованих проектів. «Ідеї, що їх висловлюють учні, часто набагато креативніші і перспективніші, ніж ідеї дорослих - практиків та науковців. Наші європейські колеги дивуються тим пропозиціям, які надходять від дітей. Усі проекти, які можна буде здійснити, буде реалізовано», - зазначив Олександр Лукашов.

Підсумки другого туру міського етапу конкурсу учнівських проектів «Місто, що прагне до майбутнього» підіб'ють за кілька днів. Нагородження переможців відбудеться на початку квітня під час підбиття підсумків проекту «Харків-2030: погляд у майбутнє».

Довідка. Конкурс пройшов у рамках проекту «Харків-2030: погляд у майбутнє», розробленого для підготовки Концепції стратегії розвитку міста Харкова до 2030 року. Мета проекту - сформувати в школярів позитивний погляд на майбутнє Харкова, виховати активну громадянську позицію, залучити їх до практичного розв'язання актуальних соціальних проблем міста. Проект включає три конкурси дитячої творчості: літературний, художніх робіт та учнівських проектів.



Джерело - city.kharkov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар