неділю, 18 березня 2012 р.

Лозівські міліція та прокуратура відзвітували перед районною радою


Лозівська міліція зізналася, що мешканці Лозівщини оцінили її роботи на “3”, прокуратура розповіла про збільшення рівня злочинності і обійшлася без самокритики. Ці два відомства відзвітували про свою роботу у 2011 році перед депутатами Лозівської районної ради на сесії 14 березня.

Начальник лозівської міліції Микола Пономар звітував про роботу свого відомства за той період, коли він його практично не очолював: 2011 — початок 2012 року. Микола Пономар навів цифри зареєстрованих і розкритих злочинів, зазначив, до зростання злочинності призводять економічна ситуація, безробіття і алкоголізм. Крім того, на початку цього року міліція вирішила дізнатися, як на Лозівщині оцінюють її діяльність, і провела опитування.

“Довіряють міліції 46% населення — я думаю, що ця цифра, може, й занадто висока, - швидше не довіряють 14%, не довіряють 39%, байдуже ставлення у 4% населення, - розповів про результати опитування Микола Пономар. - В цілому населення оцінило ефективність роботи міліції на 3,1 бали за 5-бальною шкалою”.

Найкращою профілактикою, підкреслив начальник міліції, є розкриття злочинів та притягнення злочинців до відповідальності.

Старший помічник Лозівського міжрайпрокурора Валерій Науменко у цифрах розповів: його відомство особливо уважно стежило за тим, щоб людям платили зарплатню, бюджетні кошти витрачалися правильно і не порушувалося земельне законодавство. Як і начальник міліції, представник прокуратури відзначив зростання рівня злочинності.

Також Валерій Науменко нагадав, що прокуратура невсипущо наглядає за законністю дій міліції. І минулого року з більш ніж 7 тисяч відмов у порушенні кримінальної справи було скасовано півтори тисячі.

У сесійній залі до представників силових відомств у народних обранців питань не виникло, правдивість звітів під питання вони не ставили. Як пояснив депутат Володимир Семенов, багато нюансів було з'ясовано ще до цього засідання.

Найгострішим питанням Володимир Семенов назвав відсутність дільничних інспекторів: там, де немає нагляду, люди відчувають себе безкарними. Однак проблема знаходиться на стадії вирішення, у звіті повідомив начальник міліції. 8 дільничних працюють в районі, а на усі три вакантних місця вже знайдені кандидатури і триває оформлення документів.



Далі - sigmatv.net.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар