суботу, 10 березня 2012 р.

У селах Дніпропетровщини -- паніка через сказ



У селі Балівка Дніпропетровського району жертвами нападу скаженого кота стали 82-річна місцева мешканка і її 40-річний син. Каретою швидкої допомоги потерпілих доставили в ЦРЛ, а місцеві жителі стверджують, що кота вкусила скажена лисиця. Про це повідомляють Вечерние вести.

"Кіт був домашнім. Після того, що сталося ми знайшли його тіло в хліві. Я відвезла його на експертизу в обласну лабораторію ветмедицини, що на вул. Кірова, 46. Вчора мені дали офіційну відповідь - кіт був скаженим. Постраждалі лежать в стаціонарі ЦРЛ і отримують необхідне лікування", - каже Ольга Сокуренко, дільничний ветлікар села Балівка.

Зараз жінка обходить всі будинки, в яких живуть домашні коти, і прищеплює їх. "А 17 лютого мисливці підстрелили чотирьох лисиць. Одна з них теж виявилася зараженою сказом", - каже ветлікар і додає, що місцеві жителі в паніці.

"Скажені лисиці кусають котів, а ті, в свою чергу, нападають на людей. І це вже третій випадок в цьому році! У лютому від укусу скаженого кота постраждав мисливець. За всі 50 років мого мисливського стажу такого нашестя лисиць у нашому селі ще не було! Їх популяція, без перебільшення, зросла в п'ять разів", - розповів місцевий єгер, 75-річний Віктор Погорєлов, і додав, що останнім часом лисиці зовсім уже розперезалися: вони полюють навіть біля будівлі сільради - в центрі села. Місцеві мисливці і раді б почати відстріл диких лисиць, та ось біда: сезон полювання офіційно закрито з 29 лютого.

"Ми вже не раз зверталися з цією проблемою як в міське, так і в обласне товариство мисливців, але там тільки розводять руками. Мовляв, за законом відстріл вже заборонений. Ми побоюємося за наше здоров'я і просто не знаємо, що робити", - говорить Погорєлов.

У той же час у дніпропетровській райорганізації товариства мисливців і рибалок нам пояснили, що знають про проблему селян і вже направили скаргу до вищої інстанції.

"У законі зазначено, що поза мисливського сезону видають дозвіл на відстріл держлісгосп та обласне управління екології природних ресурсів. Лист в держлісгосп про продовження сезону полювання ми направили ще 25 лютого, зараз чекаємо відповіді", - говорить мисливознавець райорганізації товариства мисливців і рибалок Віталій Орлов.



Джерело - expres.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар