неділю, 11 березня 2012 р.

В Ізюмі зупинили єдину в Україні піч по виробництву офтальмологічних лінз



ДП "Ізюмський завод офтальмологічної лінзи"(ІЗОЛ), який є єдиним виробником оптичних заготівель в Україні, зупинив виробництво і загасив скловарну піч. Про це повідомив директор заводу Сергій Филоненко, проінформував сайт "Горизонти Ізюмщини".
Як повідомив С. Филоненко, колектив заводу (всього - 124 працівників) потрапив в скрутне становище. Завод в місяць робить 1 млн. штук оптичних заготівель, при цьому половина цього об'єму "осіла на складі". Підприємство зазнало збитків, що стало однією з причин зупинки скловарної печі. За даними директора, оптичні заготівлі, які виготовляються на заводі, не мають достатнього попиту в Україні. В той же час, продукція з країн Південно-східної Азії поставляється в Україну в досить широкому асортименті.

В заводу є домовленість з виробниками м. Ліда (Білорусь) з постачання їм партій оптичних заготівель. Колектив заводу сподівається також, що у рамках держпрограми розвитку депресивних територій заводу виділять засоби на будівництво нової скловарної печі, яка працюватиме по сучасних технологіях.

 За даними "Горизонтів Ізюмщини", з 25 січня 2010 р. постановою Господарського суду Харківської області був затверджений реєстр вимог п'яти кредиторів ІЗОЛ із загальною сумою 3 млн. 224 тис. 687 грн. Суд також зобов'язав розпорядника майна вирішити питання про створення комітету кредиторів і прийняти, зокрема, обгрунтоване рішення про підписання мирової угоди. Від імені комітету кредиторів мирову угоду підписав тоді повноважний представник від ТОВ "Ізюмський оптико-механічний завод" (ІОМЗ) А.Селянко, від імені боржника - директор ІЗОЛ С.Филоненко. Згідно з цією угодою боржник зобов'язався передати, а кредитори прийняти майно підприємства як відшкодування згідно з реєстром вимог. Кредитор - ІОМЗ в рахунок задоволення свого позову може прийняти майно боржника за адресою: м. Ізюм, вул. Ленина, 66 - нерухомість, господарчо-побутові мережі, устаткування. А в обмін на це зберегти профільність виробництва офтальмологічної лінзи і робочі місця шляхом поступового переводу активів і робітників на ІОМЗ.

Мирова угода, яку було затверджено 18 лютого 2011 р., передбачила погашення таких боргів : зокрема, кредиторські вимоги АТ "Банк " Велес" у розмірі 1 млн.грн., Ізюмського міськрайонного центру зайнятості у розмірі 5 тис. 843,74 грн, ФОП Ольшанского И.А. - 396 тис. 680 грн, ТОВ "НТЦ "Енергетичні технології" - 352 тис. 106,64 грн

У 2011 р. ІЗОЛ заплатив до бюджету Ізюма 489,2 тис. грн . земельного податку, 2,784 тыс.грн. податку з фізичних осіб.

Джерело - sq.com.ua



Немає коментарів:

Дописати коментар