суботу, 31 березня 2012 р.

Вийшов друком перший номер газети української громади Донеччини «На сході»



«Донбас традиційно вважається інтернаціональним регіоном, тут проживають представники десятків народів. Але навіть за не дуже об’єктивним «кучмівським» переписом 2001 р. серед населення Донецької області більшість, а саме 56,9 відсотка, становлять громадяни, що вважають себе українцями.
На сьогодні таких налічується два з половиною мільйона осіб. Та чи відіграє ця величезна громада ту провідну роль, яка їй призначена? – говорить редактор нового видання Володимир Воловненко. – Цілком зрозуміло, що донецьке українство ще не вичавило з себе по краплині отруту розбрату і чвар, що її десятиріччями справно підливали «нацюкам» радянські спецслужби та чиновники із владних кабінетів. Коли громадських діячів нацьковували одне на одного, самобутніх письменників, художників як не проторили в буцегарню, так споювали, свідомо топили в горілці. Але ж час минає, міняються покоління.

 Підросла молодь, яка не спробувала на собі «совка» і ніколи не дозволить його повернути. Власне, саме на молодих в першу чергу буде орієнтуватися редакційна політика газети «На сході».

 Нове видання засноване на особисті кошти журналістів-ентузіастів і виходитиме раз-два рази на місяць, поширюватиметься безкоштовно через мережу громадських організацій. А акцент на культурі, суспільному житті породжує надію, що це не чергова летючка-«одноденка»,  вигадана політтехнологами до майбутніх виборів.

Джерело - day.kiev.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар