понеділок, 5 березня 2012 р.

За вигуки – покарання : вболівальники обурені законопроектом регіонала Колесніченка



Футбольні фани виступають проти нововведень, передбачених законопроектом регіонала Вадима Колесніченка щодо забезпечення громадського порядку на футбольних матчах (№9662). Про це вболівальники заявили під час прес-конференції в ІА «Мост-Днепр» 2 березня.
«Депутати хочуть ухвалити закон, згідно з яким за вигуки під час матчів вболівальники можуть отримати 15 діб або заплатити пристойний штраф. Виходить, за те, що моя поведінка не сподобається якомусь вусатому дяді, я отримаю 15 діб адмінарешту. Це незаконно. Скоро по всій країні пройдуть акції протесту проти ухвалення цього закону», - повідомив представник ультрас ФК «Дніпро» Владислав Титарев.

Згаданий законопроект зареєстрований у парламенті 29 грудня минулого року. Ним передбачено внесення змін до Кодексу про адмінпрпавопорушення та закону «Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв'язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів». Зокрема забороняються вигуки і плакати політичного характеру.

Футбольні фани здебільшого займають свідому громадсько-політичну позицію, що вони не раз демонстрували, розгортаючи портрети видатних діячів націоналістичного руху над фан-сектором, своїми гаслами та патріотичними піснями, акціями проти чинної влади.

Згідно з висновком головного науково-експертного управління Верховної Ради від 1 березня щодо законопроекту Колесніченка, «значна кількість його положень є проблематичними за змістом та недосконалими за формою їх викладення». Тому проект закону рекомендують відправити автору на доопрацювання.

Посилання –dniprograd.org

Немає коментарів:

Дописати коментар