пʼятницю, 16 березня 2012 р.

Остерігайтеся телефонних шахраїв



На території міста Лозова продовжуються факти телефонного шахрайства відносно людей, яким телефонують невідомі особи, котрі представляються працівниками міліції. Вони повідомляють, що їхні діти або рідні затримані за скоєння злочину й пропонують для “залагодження” цієї проблеми терміново перерахувати певну суму грошей на мобільний рахунок або банківську картку.
Так, 26 лютого ло Лозівського МВ УМВСУ в Харківській області звернулася мешканка селища Панютине Лозівського району, яка повідомила, що невідома особа зателефонувала їй близько 12-ї години й повідомила, що її син затриманий працівниками міліції за скоєння злочину (намагався проникнути в ювелірний салон), і їй необхідно перерахувати певну суму грошей на картку ПриватБанку та поповнити мобільний рахунок. Жінка постійно знаходилася на зв’язку зі лжеміліціонерами, які не давали їй можливості обдумати свої дії та зателефонувати сину. Вони залякували й говорили, що синові загрожує чотири роки позбавлення волі. Стурбована мати здала всі свої золоті прикраси в ломбард і перерахувала на картку ПриватБанку 5000 гривень, а також поповнила мобільний рахунок на суму 500 гривень. Близько 13.15 вона зателефонувала своєму сину. Виявилося, що він знаходився за місцем свого мешкання, порався по господарству. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.190 КК України. Проводяться оперативно-розшукові заходи з розкриття вказаного злочину.
Жертвами таких шахрайських дій наприкінці минулого року також стали декілька лозівчан. Наприклад, одна жінка купила картки поповнення рахунку на суму 2400 гривень і коди продиктувала злочинцеві в телефонному режимі. Інша перерахувала 3000 гривень на банківську картку. Мешканцю п’ятого мікрорайону після такого телефонного дзвінка для порятунку сина необхідно було перерахувати двадцять тисяч, але чоловік був пильним і, перш за все, поцікавився, де в даний час знаходиться його син. Виявилося, що він був удома зі своєю сім’єю.

Лозівський МВ ГУМВСУ в Харківській області попереджає: шановні лозівчани, будьте пильними! Не довіряйте таким дзвінкам і одразу звертайтеся до міліції будь-яким зручним для вас способом! Телефонуйте до чергової частини за номерами 102, 2-27-13, 2-29-59, приходьте до міськвідідлу. Не дозволяйте шахраям заволодіти вашими грошима!

Джерело - "Голос Лозівщини"



2 коментарі:

  1. По моему тут главный вопрос заключается в том, почему люди путают лжемилиционеров с настоящими работниками органов. Ответ, думаю, известен

    ВідповістиВидалити