суботу, 1 вересня 2012 р.

Лозівчанка Наталія Прологаєва: діти просили привезти з Лондона "себе"


Плавчиха з Харківської області Наталія Прологаєва в перший день змагань поклала в скарбничку збірної XIV літньої Паралімпіади в Лондоні золоту медаль на дистанції 50 метрів вільним стилем, упевнено випередивши в фінальному запливі Тересу Пералес з Іспанії і Інбал Песаро з Ізраїлю

Як передає кореспондент УКРІНФОРМу, після церемонії нагородження спортсменка розказала журналістам про те, хто її чекає вдома, і чим вона має намір займатися.

"Якщо чесно, я довго йшла до цього. Я хотіла цей результат. І зрештою я його отримала. Всі ми працювали на рівних. І всі такі серйозні суперники були... Я ще не відійшла від нагородження. Мені дуже приємно", - сказала Наталія.

А вдома Наталію чекають двоє синів, 11 і 9 років. "Діти попросили привезти їм з Лондона себе. Вони, звичайно, скучають", - розказує чемпіонка. Адже вдома останнім часом вона бувала нечасто, підготовка до головних стартів 4-річчя була серйозною і дуже напруженою.

Травма спини у Наталії сталася в 2005 році. Потім було два роки реабілітації. В інваспорті займається четвертий рік - в басейн прийшла в 26 років на реабілітацію, де її і помітили тренери. Взагалі ж плавала з дитинства, ще в школі. У 6 класі стала кандидатом в майстри спорту. "Але це трошки інше плавання, тут своя специфіка", - зазначає спортсменка. Вона і сама вирішила стати тренером з плавання (в "минулому житті" була бухгалтером), має намір почати з тренування дітей. Її власні сини також займалися раніше плаванням, а зараз займаються вільною боротьбою.

За 4 роки Наталія Прологаєва встигла стати багаторазовою чемпіонкою Європи і світу, рекордсменкою; її навіть прозвали "золотою рибкою" паралімпійського плавання. Поздоровляючи Наташу в Лондоні, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич заявив, що пливла вона "по-чемпіонському", і висловив упевненість, що перед талановитою спортсменкою попереду ще безліч чемпіонатів і паралімпіад. "Бажаю, щоб ця перша золота медаль на Паралімпійських іграх стала початком її великої спортивної кар'єри, історії досягнень і перемог", - сказав він.



Джерело - ukrinform.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар