понеділок, 29 жовтня 2012 р.

В Лозовій відкрито новий міст


27 жовтня 2012 року відбулося урочисте відкриття пішохідного мосту через залізничний вокзал. Цим самим, за словами начальника Південної залізниці Віктора Остапчука, була поставлена жирна крапка в реконструкції  станції Лозова. Нагадаємо, що дані роботи, окрім перехідного мосту, включали будівництво шляхопроводу та приміщення вокзалу. Загальна сума, яка була витрачена на ці потреби – 300 млн. грн.


На початку урочистостей Віктор Остапчук наголосив, що одним із чинників, який вплинув на рішення будівництва такої  великої сучасної конструкції, стало те, що Лозова є форпостом Південної залізниці, яка на протязі всієї своєї історії була тісно пов’язана з нею. Довжина нового мосту зі сходами складає більше 330 метрів, загальна площа споруди – біля 1016 м. Пішохідний міст буде мати 6 ліфтів, які, наразі, виробляються в Німеччині. До кінця року планується запустити 3-ліфта, решту – трохи згодом


Начальник Південної залізниці подякував усім причетним до будівництва мосту: шляховикам, енергетикам, зв’язківцям, будівникам та зазначив, що «цей міст є прикладом того, як можна вирішувати проблеми на благо простих людей».

В своєму виступі Лозівський міський голова Сергій Степанов відзначив високий рівень співпраці міста з Південною залізницею, що дозволяє вирішувати важливі соціальні проблеми громади.


Під час урочистостей, відзнаками та грошовими преміями Укрзалізниці та міської ради були нагороджені ті особи, які найкраще проявили себе в спорудженні мосту.

Офіційна частина доповнювалася музичними композиціями.

Наприкінці заходу, начальником Південної залізниці Віктором Остапчуком, лозівським міським головою Сергієм Степановим та керівниками служб, причетних до будівництва споруди була перерізана символічна стрічка. Міст відкрито! У присутніх з’явилася можливість вперше оглянути нову споруду, чим більшість з них  і скористувалася.


Вже наступного дня, коли мені довелося знову піднятися на міст, я побачив багато людей, які спеціально прийшли сюди, щоб помилуватися спорудою та чудовими краєвидами, які відкриваються з неї. Міст стає новою візитівкою нашого міста!





Максим Інкін

3 коментарі:

  1. дуже красиво, треба піти подивитися

    ВідповістиВидалити
  2. Был там. Правда прикольно.

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже сподобалася стаття. На наступний день пішла подивилася. Насправді дуже красиво.

    ВідповістиВидалити