понеділок, 4 лютого 2013 р.

В Лозовій відбулася творча зустріч історика В'ячеслава Труша


У суботу, 2 лютого, в приміщенні Лозівського міського краєзнавчого музею відбулася творча зустріч історика, члена Історичного клубу «Холодний Яр» В’ячеслава Труша із лозівчанами, що цікавляться історією рідного краю.

Історик розповідав присутнім про маловідомі сторінки історії України, зокрема про трагічні й героїчні події першої половини ХХ століття. Петро Болбочан і Нестор Махно, Григорій Савонов і лозівські гайдамаки – тіні минулого ніби оживали перед очами слухачів. Двогодинна розповідь супроводжувалася відео- та аудіо матеріалами і не залишила байдужими нікого з присутніх. Серед слухачів – члени ЦГІ «Народна дія», представники музею, Панютинського професійного аграрного ліцею, молодь. Також було влаштовано виставку літератури, присвяченої історії рідного краю, зокрема «Холодний Яр» Юрія Горліса-Горського, а також праці президента Історичного клубу «Холодний Яр» Романа Коваля – «За волю і честь», «Багряні жнива Української революції» тощо. 

2 коментарі:

  1. Без сумніву, цікавий захід. Але не вистачає фото з самої зустрічі, а то та будівля якась сумненька) і фото виставки літератури було б класно подивитися)

    ВідповістиВидалити
  2. Цілком погоджуюся. На жаль, фото з заходу не маємо:(((

    ВідповістиВидалити