вівторок, 9 липня 2013 р.

Депутат Харківської облради вимагає скасувати погодження Угоди з Shell





Депутат Харківської обласної ради від опозиційної «Батьківщини» Іван Варченко звернувся з позовом до Харківського окружного адміністративного суду з вимогою скасувати погодження угоди з кампанією Shell.

На думку депутата, рішення Харківської обласної ради від 17 січня 2013 року за №636-VI «Про погодження проекту Угоди про розподіл вуглеводородів, які видобуватимуться у межах ділянки Юзівська, між державою Україна та компаниєю «Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестсмент (IV) Б.В. та ТОВ «НАДРА ЮЗІВСЬКА» було прийняте з численними порушеннями законодавства України.
Серед аргументів позивача, зокрема, такі: депутати не були ознайомлені з текстом Угоди та додатками до неї; в процесі прийняття було порушено процедури та права депутатів, визначені Законами та Регламентом ради; сам проект не пройшов обов’язкові, згідно законодавства, екологічну, правову та економічну експертизи; його не було належним чином розглянуто на засіданнях низки комісій облради.
На підставі зазначених порушень Іван Варченко вимагає визнати протиправним та скасувати зазначене рішення Харківської обласної ради.



Прес-служба

Немає коментарів:

Дописати коментар