неділю, 4 серпня 2013 р.

Владика Онуфрій освятив новозбудований Свято Петро-Павлівський храм

Дванадцятим освяченим на Харківщині цьогоріч храмом став Свято Петро-Павлівський храм у Лозовій.

У 1998 р. було відкрито парафію. Тоді місцева влада надала приміщення під оренду для здійснення богослужінь. Перша служба була здійснена 12 квітня 1998 у пристосованому приміщенні колишнього книжкового магазину.
В тому ж 1998 р. харківським інститутом "Укрміськбудпроект" було надано земельну ділянку під будівництво храму на 3-му мікрорайоні. У 1999 був побудований господарчий блок. У 2000 р. проведені комунікації, згідно проекту.
Наріжний камінь було освячено в у вересні 2000 року Преосвященним Владикою Онуфрієм     (тоді ще єпископом Ізюмським) .
Храм будували понад десять років. І лише завдяки ревній праці та значним пожертвам прихожан вдалося збудувати величний храм. Саме тому Його Преосвященство архієпископ Онуфрій назвав його народним.
У неділю, 4 серпня, Владика Харківський і Богодухівський Онуфрій, при великому зібранні людей освятив новозбудований храм. 
З нагоди цієї події після освячення храму Владика Онуфрій очолив подячну Архиєрейську, Божественну Літургію в якій співслужили священики, які були запрошені на урочистості.
В час Літургії Архієпіскоп виголосив проповідь, а також подякував всім вірним хто долучився до будівництва.
На закінчення Літургії було відзначено подяками будівничих храму. Відзначили і мужновладців: голову Лозівської міської ради Сергія Степанова, депутата Харківської обласної ради Сергія Зеленського. Після святкової літургії, спілкуючись з журналістами Владика Онуфрій відзначив важливість зведення нових храмів тим більше у ювілейний рік Хрещенння Русі.

Владика зазначив, що Слобідська земля з кожним роком все більше змінюється, все більше зводиться і освячується на ній храмів. Тільки цьогоріч на Харківщині вже освячено 12 храмів і до кінця року планується освятити ще сім. Крім того, було відкрито два пам'ятних знаки Андрію Первозванному.
Поки що у храмі білі своди, немає розпису, ще потрібно завершити оздоблення іконостасу, облаштувати територію біля храму. 

Але в церкві вже відчувається Божа благодать. Дуже раділи відкриттю нового просторого храму прихожани від мала до велика. 
Наприклад, юна прихожанка Яна розповіла нам, що проходячи щодня повз храм, що будувався мріяла аби його скоріше добудували. А коли відвідувала храм обов’язково вносила невеличкі грошові пожертви на будівництво.
Джерело -  lozovaya.net.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар