понеділок, 7 серпня 2017 р.

Лозівчани відвідали Покровський храм с. Рубанівське


Лозівчани (серед яких - учасники АТО, члени родини АТОвців, волонтери)  відвідали Покровський храм с. Рубанівське Васильківського району Дніпропетровщини.

Храм був відновлений девятнацять років тому і за цей період став одним з сучасних центрів православ’я  в Україні. Історія громади ТУТ


В неділі та на свята тут збирається багато людей. Значна кількість з них приїжджає з інших місць Дніпропетровщини і навіть з інших областей. Часто організовуються різноманітні культурологічні заходи. Усі відвідувачі храму мають змогу поїсти та переночувати (або, навіть, затриматися на довше). І все це – безкоштовно!
В 2001 році на території Свято-Покровського храму був створений історико-культурний заповідник, який включає  - хату-музей Івана Манджури, зібрання історичних артефактів побутового життя, пам’ятки значним особистостям краю тощо. Крім того, тут можна придбати український національний одяг та вироби.
На території Покровської громади працює книгарня, яка пропонує широкий спектр літератури – духовну, історичну, художню. Треба зазначити, що громада випускає і свої власні книги.
Тут можна побачити велику кількість дерев (є й фруктовий сад), трави, виноградник, птахів. Є ставок, де  мешкають качки та лебеді.


На території комплексу є й цілюще джерело. Де можна попити воду, вмитися та просто відпочити від літньої спеки.
Лозівчани мали зустріч з настоятелем храму о. Василем Пишним та о. Володимиром Дерев"янком. Було безліч питань і відповідей, роздумів. Громада Свято-Покровського храму належить до УПЦ-МП. Основна частина лозівчан, яка відвідала с. Рубанівське, представляла Преображенську парафію Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ. Але цей факт для братерського взаєморозуміння не мав жодного значення. Бо в даному випадку серед присуніх панувала любов до Бога і України.

Джерело - КІ, Максим Інкін

Коментує В'ячеслав Труш, староста Преображенської парафії:
Від імені всієї  громади висловлюю щиру подяку голові районної державної адміністрації п. Сергієві Красноперову, учаснику АТО, члену «Лозівської Спілки учасників АТО» п. Олександру Селюкову, керівнику Грузопасажирського автотранспортного підприємства п. Олексієві Криворчуку за допомогу в організації цієї поїздки.




Немає коментарів:

Дописати коментар