вівторок, 24 серпня 2021 р.

Зустріч з учасниками руху за незалежність України

 30 років минуло з моменту відновлення державної незалежності України. Для держави – це лише мить. Для людини – ціла епоха життя. Людській пам’яті притаманно забувати події та доповнювати факти емоційними нашаруваннями інших часів. Коли ж не має свідків – інформація може передаватися тільки через призму життя  іншої людини. Саме тому важливо зафіксувати подію з першоджерел.  


Напередодні Дня Незалежності України Центр громадських ініціатив «Народна дія» ініціював проведення зустрічі з учасниками патріотичного руху на Лозівщині кінця 80-х початку 90-х років.  На сьогоднішньому заході їх представляли - Борис Довгань, Василь Ткаленко, Анатолій Церт.



Було важливо дізнатися нові факти, згадати старі, порозмірковувати про їх значення для сучасного розвитку держави і суспільства.

Інформацію зафіксували, готується відео зустрічі.

Вже під час обговорень було вирішено проводити подібні зібрання систематично.Навіть визначили наступні теми…

Голова ЦГІ "Народна дія" Максим Інкін дякує за співорганізацію заходу та солодкий стіл по завершенню офіційної частини господарям приміщення – місцевій лютеранській громаді та особисто її предиканту Аллі Вольф, а за професійне розкриття теми «Взаємозв’язок поколінь як умова зародження і розвитку національно-патріотичних рухів різних періодів історії України» та допомогу в організації зустрічі настоятелю Преображенської парафії УГКЦ Лозової, історику о. В’ячеславу Трушу!



1 коментар: