суботу, 24 грудня 2011 р.

Лозівчани протестували проти реформ у міській медицині



Майже три тисячі лозівчан відмовляються переводитися із районної у міську поліклініку. Про це вони повідомили меру Сергію Степанову 23 грудня. Кілька сотень людей зібралися на акцію протесту під стінами міськвиконкому. Нагадаємо, за рішенням місцевої влади з 1 січня 2012 року мешканці центральної частини Лозової обслуговуватимуться у «блакитній» поліклініці.
Опів на десяту люди зібралися у сквері Шевченка, озброїлися плакатами та словом. Усі скаржилися, що на мікрорайоні лікуватися не зможуть. Їздити на маршрутці їм не вистачить грошей, а пішки не набігаєшся. Шкоди від такого лікування буде більше, ніж користі.

Люди обурюються, що питання з поліклінікою вирішили без їхньої участі. Переконані, тепер лікуватися стане складніше, а можливо, й дорожче. За словами депутата Харківської обласної ради Олени Столяренко, міські керівники вже звернулися до районних, щоб ті дозволили мешканцям Лозової проходити флюорографію в районній поліклініці. Однак невідомо, як людям будуть робити цю процедуру, якщо місто не перерахує району гроші на обслуговування міських пацієнтів.

Зі скверу Шевченка лозівчани пішли до мера. Вже під стінами міськвиконкому вимагали повернути їм поліклініку. Під цією вимогою підписалися близько 3 тисяч чоловік.

Люди не дочекалися голови - пішли до нього самі. Утім їм завадили: частково міліція, а частково незручний вхід. Інвалід-візочник не зміг в’їхати у вузькі двері міськвиконкому.

Врешті-решт голова до людей вийшов, однак знайти з городянами спільну мову йому не вдавалося. Усі лаялись та кричали, а у справі говорили мало.

Відтак обрали актив. З обраними представниками Сергій Степанов і намагався знайти компроміс. Запевняв, що проти волі нікого з райлікарні не виженуть і що люди ще самі перейдуть у «блакитну» поліклініку, коли зрозуміють, наскільки там якісніше лікування.

Протестуючі трохи вгамувалися. Мер же у свою чергу пообіцяв домовитися з районною владою залишити мешканців центру у райлікарні. Перемовини почне вже з понеділка.





Джерело - ТРК "Сігма"

Анна Скрипник

1 коментар:

  1. Щось не віриться, що з районною владою домовляться. Принаймні, без значних поступок.

    ВідповістиВидалити