четвер, 19 січня 2012 р.

Суд просить прокуратуру розібратися з громадськими діячами, що "образили" супермаркет в Донецьку

Київський районний суд Донецька закрив кримінальну справу відносно одного з активістів, що проводили рейд по виявленню в донецьких супермаркетах мережі "Амстор" простроченої продукції. 
Справа припинена відносно Дмитра Коробко, який на суді пред'явив посвідчення адвоката і нагадав, що відносно адвокатів кримінальні справи можуть порушуватися тільки після узгодження з прокуратурою. Відносно двох інших фігурантів справи суд прийняв рішення про передачу його матеріалів до  прокуратури  "для порушення кримінальної справи".



Нагадаємо, вчора, 18 січня, в Київському райсуді Донецька почався розгляд кримінальної справи по статті 356 УК України "Самоправство" проти Дмитра Коробка, Сусани Семелевич і Віри Кичигіної, які проводили рейди по виявленню на полицях супермаркетів продуктів харчування з простроченим терміном реалізації. Щоб довести, що товари на полицях супермаркету прострочені, активісти відривали з упаковки стікери, під якими знаходилися колишні етикетки із вже збіглими термінами реалізації.



У "Амсторі" не заперечують наявність подвійних цінників. За версією супермаркету, наклеювання декількох етикеток на один продукт пов'язане з тим, що в торговій мережі проводилася акція, і на упаковку з деякими товарами поверх колишніх наклеювалися стікери з вказуванням нової, зменшеної ціни. В той же час, на фотографії, наданій учасниками рейду, виразно видно, що термін придатності товару на новій і старій етикетках відрізняється на користь нової: 24.09.11 VS 22.09.11.



Керівництво мережі "Амстор" розцінило спробу покупців захистити права споживачів і заглянути під етикетку як самоправство і подало проти активістів, що зробили це, судовий позов. Суд позов задовольнив і порушив кримінальну справу проти активістів.

Джерело - donbass.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар