пʼятницю, 20 січня 2012 р.

Хорошковський невдовзі може пересісти у крісло Азарова

 
Призначення Валерія Хорошковського на пост голови Мінфіну може стати черговим кроком у його його кар'єрі, наступною сходинкою якої може виявитися пост прем'єр-міністра України."У майбутньому це (призначення міністром фінансів - ред) можна розглядати як ще одну сходинку на шляху сходження Хорошковського. Він не новачок в уряді, в політиці, в бізнесі, але ще не був міністром фінансів, - сказав газеті "Комерсант-Україна" директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов. - Відставка Ярошенка не означає автоматичної відставки Азарова. Але з часом можливо, щоб прем'єр-міністром став молодий, телегенічний, візуально правильний, гнучкий і досить досвідчений політик, який зміг би повести Партію регіонів на вибори".

Джерела видання в адміністрації президента стверджують, що за задумом глави держави поява Хорошковського в уряді має розблокувати хід реформ в країні. "Ми свідомо пішли на переведення Хорошковського. Це останній шанс врятувати уряд Миколи Азарова і посилити Кабмін", - сказало джерело в АП.

Експерти впевнені - поява Валерія Хорошковського в уряді призведе до серйозного перерозподілу впливу в Кабміні. За інформацією видання, посаду міністра - не остання посада, яку він займе в найближчим часом. В адміністрації президента готові до того, щоб Хорошковський став одним із заступників глави уряду.

У свою чергу, газета "Сегодня" також припускає, що Хорошковський в недалекому майбутньому може очолити Кабмін. "Враховуючи виключне значення, яке надається приходу Хорошковського в уряд, його вік (усього 43) і амбіції, з дуже великою ймовірністю можна стверджувати, що робота в Мінфіні буде для нього випробувальним терміном: якщо зможе впоратися із завданнями, які ставляться, то пересяде в крісло прем'єра", - відзначає газета.

Як повідомлялось, 18 січня президент Віктор Янукович призначив Валерія Хорошковського міністром фінансів.
 
Джерело - vidgolos.com

Немає коментарів:

Дописати коментар