неділю, 29 січня 2012 р.

На місце Карпачової пропонують голову Гельсінської спілки



Українська Гельсінська спілка звернулася до депутатів Верховної Ради з пропозицією на посаду Уповноваженого з прав людини Євгена ЗАХАРОВА, голову Правління Спілки.

На цьому наголошується у відкритому зверненні до парламенту, текст якого оприлюднено на офіційному сайті організації.

"Фундаментальними вимогами, якими має керуватися Парламент, обираючи нового Омбудсмана, є безсторонність, незалежність, компетентність, плюралізм та підзвітність" - зазначаєтсья в документі.

Однак, у Гельсінській спілці вважають, що ці вимоги не можуть бути виконаними, якщо посаду Омбудсмана обійматиме людина, пов'язана з політичними партіями. Також у зверненні зазначається, що Уповноваженим з прав людини не можуть бути представники української міліції, прокуратури чи СБУ.

"Такий вибір сприйматиметься українським суспільством і європейською спільнотою як попрання ідеї захисту прав людини задля намагання влади поставити під контроль діяльність Омбудсмана, у той час коли завданням Омбудсмана є саме контроль влади" - наголошують правозахисники.

Нагадаємо, 8 лютого Верховна Рада має прийняти рішення стосовно кандидатури нового Омбудсмана, який замінить на посаді Ніну Карпачову.


Джерело - tyzhden.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар