середу, 18 січня 2012 р.

Харківські "чорнобильці" знову мітингують біля обласного управління Пенсійного фонду


Як заявив журналістам голова Харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля, заступник голови обласної організації "Союз Чорнобиль Україна" Володимир Проскурін, до нього надійшла інформація про те, що вчора, 17 січня, відбулося засідання під головуванням заступника Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми за участю силових структур.

За словами В.Проскуріна, на цьому засіданні І.Шурма "вимагав порушити нові кримінальні справи стосовно нього (В.Проскуріна), а також чорнобильців-активістів Петра Прокопенка та Володимира Білоєнка за звинуваченням у підробці документів". "І.Шурма дав вказівку примусово доставити мене та інших чорнобильців до Дніпропетровська у спеціалізований інститут проблем інвалідності, для того щоб визначити ступінь нашої інвалідності. Зрозуміло, яким буде рішення", - підкреслив В.Проскурін. За його словами, чорнобильці зібралися біля будівлі "Держпрому", щоб не допустити його арешту.

За словами чорнобильців, вони зібралися біля "Держпрому", щоб відстояти свої пенсії, які повинні їм виплатити за рішенням судів. В.Проскурін також повідомив, що він планує звернутися за допомогою до посла Франції з прав людини, який сьогодні прибуває до Харкова, і розповісти йому про "репресії щодо нього та інших чорнобильців".

На засіданні облорганізації "Союз Чорнобиль Україна", яке відбудеться сьогодні, В.Проскурін планує скласти з себе повноваження заступника організації. Також сьогодні він планує отримати свідоцтво про реєстрацію нової організації "Всеукраїнське об'єднання ветеранів Чорнобиля". "Такими репресивними діями влада хоче перешкодити створенню нової організації", - додав В.Проскурін.

Джерело - Справжня варта

Немає коментарів:

Дописати коментар