неділю, 5 лютого 2012 р.

Під час Євро-2012 пасажиропотік через східний кордон України зросте на 40% - Держприкордонслужба


Пасажиро-транспортний потік через східний державний кордон України під час Євро-2012 збільшиться на 40%. Про це повідомив "SQ" помічник начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України з питань ЗМІ Мирон Сидор.

За його словами, зараз прикордонне відомство визначило в Україні 32 пункти пропуску, які, за прогнозами, будуть найбільш активно задіяні для пропуску учасників і гостей чемпіонату. З них 5 - повітряного сполучення, 16 - автомобільні, 11 - залізничні. Половина пунктів пропуску знаходиться на сході країни.

Як зазначив М.Сидор, максимальне навантаження очікується на пункті пропуску повітряного сполучення "Міжнародний аеропорт "Харків" і на автомобільному пункті пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.). За словами М.Сидора, прикордонна готується до збільшення пасажиропотоку під час Євро-2012 і "робить усе необхідне, щоб проходження прикордонного контролю проходило не більше 20 секунд". Окрім того, у всіх пунктах пропуску створять інформаційно-консультаційні пункти для іноземних туристів, а в самому прикордонному відомстві буде встановлена ​​цілодобова онлайн-зв'язок.

У цілому Україна під час чемпіонату Європи очікує прийняти 1,6 млн. уболівальників. Найбільша кількість уболівальників України очікує з Польщі, Німеччини, Голландії, Швеції та Англії. Що стосується росіян, то, за прогнозами, найбільшеа їх кількість приїде до Харкова і Донецька.

Довідка "SQ". У грудні в Харківській області почалася реконструкція міжнародного автомобільного пункту пропуску "Гоптівка". На реконструкцію "Гоптівки" з держбюджету виділено 69 млн. грн. Реконструкцію планується завершити до травня 2012 р. Після реконструкції пропускна здатність "Гоптівки" збільшиться у два рази - кількість смуг на в'їзд зросте з 8 до 12, на виїзд - з 7 до 11. Після ремонту "Гоптівка" зможе пропускати до 3 тис. автомобілів на добу (зараз пропускає 1 тис. 400 автомобілів) і до 20 тис. осіб. (зараз - 10 тис.).

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру пройде в Києві. У Харкові пройдуть три матчі групового етапу турніру: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.



Джерело - sq.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар