понеділок, 27 лютого 2012 р.



Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул вручив комп'ютерний томограф Павлоградській міської лікарні № 4, завдячуючи якому жителям Павлограду і довколишніх районів не доведеться їздити за 80-140 км на обстеження в Дніпропетровську обласну клінічну лікарню імені Мечникова.

Придбаний апарат комп'ютерної томографії відповідає усім вимогам оптимальної якості зображення, безпеки, простоти використання, ефективності і підвищення пропускної спроможності. Введення його в експлуатацію дозволить істотно підвищити доступність сучасної високотехнологічної променевої діагностики для населення Західного Донбасу і істотно скоротить час встановлення правильного діагнозу, що зменшить час лікування.

Раніше пацієнтів з Павлограду, що вимагають обстеження за допомогою комп'ютерного томографа, транспортували бригадами швидкої медичної допомоги за 80 км, в Дніпропетровську обласну клінічну лікарню імені Мечникова. А для жителів віддалених населених пунктів Західного Донбасу ця відстань досягала 140 км.

Довідка. Комп'ютерний томограф Somatom Emotion 16 Siemens(Німеччина) розроблений з використанням останніх технологічних досягнень для зниження променевого навантаження і часу дослідження. Він дозволяє отримувати зображення великих об'ємів за короткий проміжок часу, що особливо важливо при обстеженні хворих у важкому стані, зокрема, при політравмі, травмі легенів, черепномозковій травмі.

Загальна вартість сучасного комп'ютерного томографа Somatom Emotion 16 фірми Siemens складає 7 млн. грн



Джерело - society.lb.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар