середу, 1 лютого 2012 р.

У Лозовій вирішили, як обігріти безхатченків


101, 102, 103 – за цими телефонами повинні звертатися лозівчани, коли знаходять безпритульних. Диспетчерів служб вже проінформували, що робити у таких ситуаціях.


Безхатченків відвозитимуть у терцентр або у лікарню. У міському медзакладі вже виділили дві палати. Люди потраплятимуть туди, лише маючи певні захворювання. Таких безпритульних більшість.

Коли ж безхатченко не скаржиться на здоров‘я, його зігріватимуть у міському терцентрі. На час морозів цей заклад працюватиме цілодобово. Наразі вирішуються питання санобробки та харчування безпритульних.

Місцевим рятувальникам з області надали два намети для обігріву безпритульних.

Однак керівник райуправління МНС Володимир Тертишний переконаний, що від них мало користі.

Головний рятувальник району порадив краще домовитися про додатковий пункт на вокзалі. Там зараз майже немає пасажирів, будівля функціонує лише як каса. Тому, переконані службовці, безпритульні нікому не заважатимуть. Якщо керівники станції відмовляться допомагати людям, вони діятимуть всупереч рішенню комісії з надзвичайних ситуацій. За це передбачена кримінальна відповідальність.

На допомогу безпритульним з міського бюджету виділили кошти – 1 тис. грн. Щоправда, і цією допомогою міста жоден безпритульний поки що не скористався. Відтак службовці вирішили наказати комунальникам перевіряти горища та підвали багатоповерхівок. Дивитися, аби там ніхто не замерз, та попереджувати пожежі, бо безпритульні часто гріються біля вогнища у підвалах, а це загрожує мешканцям будинків


Джерело - ТРК "Сігма"

Немає коментарів:

Дописати коментар