середу, 1 лютого 2012 р.

Ізюм і Первомайський офіційно визнали депресивними територіями



Новий статус дасть можливість отримати додаткове фінансування з державного бюджету на розвиток цих міст. Про це заявив заст. голови ХОГА Юрій Сапронов.

"Нарешті з'явилася постанова Кабінету міністрів України, згідно з якою 5 територій в Україні визнані депресивними, у тому числі Ізюм і Первомайський. Це наш шанс для того, щоб здійснити в цих регіонах прорив в розвитку територій завдяки додатковому державному фінансуванню. Згідно із законодавством, до 0,2 сукупного бюджету України може спрямовуватися на розвиток депресивних територій", - сказав він.



За словами заст. голови, в Харківській області про депресивні території заговорили значно раніше, ніж з'явилася постанова Кабінету міністрів.



"Група фахівців, учених виїжджала до Первомайського та Ізюма. У нас є готові програми і пропозиції для Кабінету міністрів по виведенню цих території з депресивності", - підкреслив Сапронов.



Він повідомив, що сформований ряд інвестиційних пропозицій для цих територій. Зокрема, в Ізюмі необхідно відновити багато підприємств, які були зруйновані. У місті є промислові майданчики з готовими комунікаціями, на яких можна розвивати практично будь-яке виробництво.



У Первомайському є конкретні проекти будівництва великого тепличного комплексу, великого сховища для овочів і фруктів, а також проект по вирощуванню овочів і фруктів на відкритому ґрунті з використанням краплинного поливу.



"Як тільки буде виділено фінансування, ми почнемо працювати над реалізацією проектів. Це позитивні моменти для Харківської області, тому що додаткові кошти з державного бюджету будуть освоєні в цих містах", - цитує Юрія Сапронова прес-служба ХОГА.

Джерело - objectiv.tv


Немає коментарів:

Дописати коментар