понеділок, 27 лютого 2012 р.

Тарас Березовець: вирок Луценку призведе до нового етапу погіршення відносин із ЄС та США


Вирок Печерського районного суду щодо Юрія Луценка, яким екс-міністра внутрішніх справ засуджено до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна, спричинить подальше погіршення відносин України із ЄС та США.

Таку думку висловив директор компанії "Berta Communications", політтехнолог Тарас Березовець у коментарі УКРІНФОРМу.

"Тепер зрозуміло, що не виконана рекомендація ПАРЕ. І це призведе до нового етапу погіршення відносин і з Європейським Союзом, і з США. Ці бюрократичні структури дуже повільно реагують, але їх відповідь буде достатньо неприємною для України, хоча й через деякий час", - зазначив Березовець.

За словами експерта, у випадку, якщо нинішній вирок не буде скасовано, стосунки між Україною і США можуть різко змінитися після завершення президентських перегонів в Америці. "Як тільки в США завершаться президентські вибори і на них переможе кандидат від республіканців, то буде дуже швидка зміна в стосунках між США і Україною, і може дійти навіть до введення санкцій", - сказав Березовець.

Водночас політтехнолог підкреслив, що на даному етапі компроміс може бути знайдено шляхом амністування екс-міністра. "Невелике поле для компромісу може полягати в тому, що буде подано апеляцію, і Президент Янукович може амністувати екс-міністра, давши йому можливість вийти на волю і взяти участь у виборчій кампанії", - пояснив він.

Як повідомляло агентство, Печерський суд повністю задовольнив вимоги держобвинувачення, засудивши Юрія Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Раніше Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) під час сесійного засідання у Страсбурзі ухвалила резолюцію "Функціонування демократичних інституцій в Україні", в якій закликала українську владу припинити кримінальне переслідування колишніх членів уряду України.

Нагадаємо, Юрія Луценка було заарештовано наприкінці 2010 року і поміщено в Лук'янівське СІЗО. Йому інкримінувалося незаконне виділення квартири своєму водієві, організація протизаконного стеження у справі про отруєння Віктора Ющенка та перевищення бюджету міністерства під час святкування Дня міліції у 2008-2009 роках. За даними слідства, загальний збиток держави від діяльності Луценка на керівній посаді становив близько 1 мільйона гривень (125 тис. доларів).



Джерело - ukrinform.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар