суботу, 25 лютого 2012 р.

...а Україна спить




Дивлюся інтерв’ю Януковича, яке він давав  «головним» українським телеканалам. Двоє з трьох журналістів – іноземці. Питання вони задають цікаві, підчас досить гострі. Але не відчувається глибини та переживання за долю країни. Піднімається питання щодо свободи слова. Янукович переводе все на гумор, мовляв - ви ж свободу маєте, ось задаєте питання, які хочете… Заробітчани – журналісти посміхаються. Наш Куликов  пояснює, що мова йде не про асів телебачення, а про журналістів, які працюють в областях, районах.  Ось те, що я щойно назвав глибиною…

Вмикаю «Шустер - лайф». Савік «вичитує» свободівця, який засумнівався  в тому, що Гайтана може представляти Україну на Євробаченні - 2012. Я не проти того, що на пісенний конкурс може поїхати представник іншої раси. Але я за те, щоб він вважав себе частиною країни і був патріотом. Інший представник «Свободи» Іллєнко, наводить слова Гайтани, де вона каже про те, що не вважає себе патріоткою України. «Захисники» співачки мовчать. Таке враження, що навіть і не розуміють, в чому ж проблема…
Переходжу на «Велику політику з Кисельовим». Вже який тиждень центральна тема – вибори в Росії. Виступає кандидат в Президенти РФ Прохоров. 
Я розумію, що події в сусідніх державах, тим більше в Росії, можуть мати вплив і на нашу державу. Такі реалії. Але ж не весь час присвячувати Росії!
Скоро дійде до того, що пересічні громадяни України будуть більше турбуватися про вибори в Росії, чи про побудову там громадянського суспільства, ніж про власні проблеми. Щось це мені нагадує латиноамериканські серіали на початку дев’яностих.
Не помічали, що раніше на «Великій політиці» та «Шустері» частіше ніж зараз  говорили українською? Правда, для того щоб було зручно ведучим, та їх чисельним московським друзям з ними розмовляли російською. Трохи – потроху і між собою перейшли на російську. Більше того, інші канали також прийняли цю моду «флагманів»  телебачення.
Колись давно російський бізнесмен та політик Чубайс заговорив про «російський ліберальний імперіалізм», як про виключно економічну експансію.А навіщо захоплювати інші території, якщо гроші і так будуть все контролювати?! 
 Зараз можна говорити про «російський  ліберальний медійний імперіалізм».
Причому слово «ліберальний», так само, як і «медійний», лише вказує напрям дії російського імперіалізму.
Хтось будує в Україні низку російських губерній. Хтось – «русский мир». Хтось – доволі симпатичну, проєвропейську російську державу...
А Україна? А Україна – спить!

Інші статті автора

Немає коментарів:

Дописати коментар