пʼятницю, 24 лютого 2012 р.

У Лозовій автоперегони провели під закодованою назвою




19 лютого автолюбителі змагалися на засніженій трасі. Офіційно це назвали навчально-тренувальними зборами.
Назву закодували, але перегони все одно провели. Через нещасний випадок у Харкові, коли під час трекових перегонів постраждали дві жінки, лозівське автошоу довелося перейменувати. Замість ІІІ етапу традиційних міських змагань зі швидкісного маневрування проводили навчально-тренувальні збори. Офіційно.


Збори зі швидкісного маневрування серед любителів проходили під девізом безпеки. Глядачів вивели за дерева. Так звану зону безпеки збільшили до 15 метрів. На стрічках вивісили попереджувальні таблички, вздовж периметра за порядком стежили 8 міліціянтів та 12 волонтерів від автодорожнього технікуму.

Через неофіційний статус змагань з організаторів довелося вийти міському спорткомітету, і Кубок міського голови цього разу вирішили не вручати. Однак представники влади все одно прийшли. Заступник мера Василь Левченко в оточенні депутата Валерія Шолома і керуючого справами виконкому Юрія Кушніра запевняв, що спостерігає за шоу у якості глядача.

На старт вийшли 19 автомобілістів. Вони змагалися у двох класах — передній та задній привід. Третина учасників, за словами організаторів, - новачки змагань.

Траса картодрому сама по собі є складною. А погодні умови  - крига, прикрита снігом, - підвищили її у рази.

Попри холод і неофіційний статус змагань подивитися на екстрім-шоу прийшли кілька сотень лозівчан.

Видовищність і дух суперництва настільки приваблюють автолюбителів за стрічкою, що окремі вже готові перейти у статус учасників змагань. А деякі вимагають більших швидкостей. Вони вважають, що організатори забагато уваги приділили безпеці і дарма пожертвували видовищністю.

Однак учасники перегонів могли б посперечатися. Коли боротьба загострилася, а емоції розпалилися, не всім засніжені віражі давалися легко. Машини заносило, закручувало, а одного учасника довелося виштовхувати з кущів  вручну.

Змагання тривали три години. Переможців визначили за результатами трьох заїздів. У задньопривідному класі кращий час показав Микола Кочергін, а у передньопривідному — Владислав Мишанчук.

Наприкінці зборів організатори — молодіжний комітет “Лозова-Харків-карт” - найбільше раділи, що все пройшло без пригод. Наступні перегони — офіційні, з врученням Кубка міського голови — обіцяють провести до Дня перемоги.

Посилання – ТРК "Сігма"

Немає коментарів:

Дописати коментар