неділю, 12 лютого 2012 р.

Громадськість вимагає від Президента взяти під особистий контроль справу Слюсарчука. ПРИЄДНУЙТЕСЬ (+ ВІДЕО)


Громадськість звертається до Президента Януковича з проханням взяти під особистий контроль розслідування справи Андрія Слюсарчука. Про це йдеться у тематичному листі-зверненні до Голови держави, ініціатором якого виступили учасники круглого столу «Андрій Слюсарчук: аферист чи маньяк-убивця», що відбувся в Інституті Горшеніна 24-го січня 2012 року.


«З урахуванням обставин, що склалися, розглянути питання про доцільність скасування Вашого указу щодо присудження йому Державної премії у галузі освіти», - йдеться, зокрема, в документі.

Наводимо текст листа повністю.

«Шановний пане Президенте!

Звертаємося до Вас як до гаранта Конституції, керівника держави, на якого покладено місію дбати про національну безпеку, з проханням взяти під особистий контроль розслідування справи Андрія Слюсарчука – відомого також як «Доктор Пі». Як зараз з'ясовується завдяки журналістським розслідуванням, протягом 15 років ця особа займалася незаконною медичною діяльністю, проводила операції. Щонайменше 12 пацієнтів Слюсарчука, серед них – діти, померли невдовзі після хірургічного втручання.

Сам Слюсарчук стверджував, що навчався в Московському медичному університеті імені Пирогова. І хоча Московський університет цю інформацію офіційно спростував, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України торік підтвердило справжність атестату професора в Андрія Слюсарчука.

Нині Андрій Слюсарчук перебуває під арештом, щодо нього проводиться розслідування у справі про підробку документів про вищу освіту та наукові ступені. Виникає питання: чи понесе він відповідальність за «медичні експерименти», що мали незворотні наслідки?

Ст. 102, 5 розділу Конституції України зазначає: «Президент України є гарантом прав і свобод людини і громадянина». Окрім того, 25.2.2010, в день Вашої Інаугурації, приймаючи Присягу Президента України, Ви, зокрема, присягнули: «…усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу».

З огляду на це, пане Президенте, звертаємося до Вас з проханням взяти під особистий контроль все, що стосується встановлення істини у справі Слюсарчука. Також – з урахуванням обставин, що склалися, розглянути питання про доцільність скасування Вашого указу, щодо присудження йому Державної премії у галузі освіти».

Ініціаторами звернення до Президента України виступили учасники круглого столу, зокрема, правозахисник, президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман, заслужений лікар України, доктор медичних наук Ольга Богомолець, віце-президент Асоціації юристів України Олексій Резніков, президент Інституту Горшеніна Вадим Омельченко, екс-заступник Генерального прокурора України Микола Обіход, шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна та народний депутат України Ірина Бережна.

Нині лист відкритий до підписання для всіх, хто бажає. Чим більшого резонансу набуде ця справа, чим більшою буде увага громадськості, тим вищі шанси на встановлення істини. Поза сумнівом, справа Слюсарчука – прецедент, відтак усі крапки над «і» в ній повинні бути розставлені чітко.

Щодо розгляду Президентом можливості скасування указу про присудження Слюсарчуку Державної премії у галузі освіти, то це, вочевидь, слугувало б підтвердженням зваженої та відповідальної позиції глави держави.

Запрошуємо всіх небайдужих долучитися до підписання відкритого листа. Ваші підписи просимо залишати безпосередньо в коментарях до цього тексту – всі вони будуть передані Президентові України.



Відео про Слюсарчука:


Джерело - society.lb.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар