пʼятницю, 23 березня 2012 р.

Відкрито найбільший арт-майданчик Харкова


Урочисте відкриття майданчика сучасного мистецтва «ЄрмиловЦентр» відбулося сьогодні, 22 березня, у будівлі головного корпусу Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна.
Як зазначають організатори, на сьогодні це найбільший майданчик для презентацій сучасного мистецтва в Харкові. У центрі проходитимуть виставки живопису, скульптури, інсталяції, виступи музикантів, майстер-класи, читання лекцій. Також у планах проведення дискусійних клубів для молоді, створення недільної освітньої програми для дітей.

Як зазначила директор Харківської міської художньої галереї Тетяна Тумасян, «ЄрмиловЦентр» - це перший і єдиний у місті недержавний центр сучасного мистецтва.

За словами директора галереї, майданчик стане стимулом для появи в Харкові міського центру і музею сучасного мистецтва. «Це перша ластівка. Тепер усе має запрацювати по-іншому. Тут проводитимуть масштабні фестивалі і проекти, пов'язані, у першу чергу, з сучасним мистецтвом. Також цей заклад покликаний віддати данину тим людям у мистецтві, які становили і становлять славу Харкова. Це Василь Єрмилов, Борис Михайлов, Сергій Братко та інші популярні художники», - зазначила Тетяна Тумасян.

Вона підкреслила, що крім харківських проектів організатори планують розміщувати зарубіжні проекти всіх напрямків мистецтва. Центр буде співпрацювати з Німецьким культурним центром «Гете-Інститут», Польським центром, Французьким культурним центром. На сьогодні вже є проекти на перший рік роботи майданчика.

У відкритті центру взяли участь Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, директор «PinchukArtCentre» Екхард Шнайдер, директор Інституту проблем сучасного мистецтва Віктор Сидоренко, представники арт-центрів України, художники, музиканти, діячі мистецтва.



Джерело - city.kharkov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар