понеділок, 9 квітня 2012 р.

У Харківській області розпочалися весняно-польові роботи


5 квітня в Харківській області розпочалися весняно-польові роботи. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Віталій Алексейчук. Зокрема, роботи почалися в Зачепилівському, Красноградському, Барвінківському, Ізюмському районах.

За словами заступника губернатора, будуть пересіяні поля, де менше 3 млн. озимих рослин на гектар, бо з таких полів гарного врожаю не буде. Всього планується пересіяти 203 тис. га – всього 40,4% посівних площ. Віталій Алексейчук повідомив, що в області спільно з обласним управлінням АПК працює 3 групи науковців, які обстежують кожне поле в районі і дають висновок, чим пересівати озимі.

Заступник голови області також зазначив, що планується зібрати по валу не менший обсяг зернових, що в минулому році. «Якщо ми отримаємо урожай, який запланували, то він буде не менше минулого року. В минулому році ми мали 56 центнерів з гектару кукурудзи, в цілому 37,8 центнер ранніх зернових. Це прекрасний високий урожай. Цього року, я сподіваюся, отримаємо не менше 35», – підкреслив він.

Віталій Алексейчук повідомив, що посівні площі кукурудзи будуть збільшені більш ніж на 100 тис. га і складуть 323 тис. га.

Посів ранніх зернових планується закінчити за 4-5 днів, тому що по закінченню посіву вже прийде час сіяти соняшник і цукровий буряк, а до 1 травня треба завершити посів кукурудзи.

«Ми будемо звертатися до промислових підприємств, щоб допомогли вирішити питання по зерносушаркам, бо нам їх не вистачає. У нас 900 зернохозяйств, повинно бути стільки ж зерносушарок. Сьогодні їх є лише третина. Це в основному на елеваторах, а в господарствах, на жаль, не у всіх є. А повинні бути, щоб за будь-яких погодних умов одержувати зерно кукурудзи. Кукурудза в будь-якому випадку дасть не менше 40 центнерів з га», – заявив Віталій Алексейчук.



Джерело - kharkivoda.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар