четвер, 25 жовтня 2012 р.

«Хвилини осяяння»



Приємно, що і в сучасному житті, де люди зосереджені на буденних справах, існують моменти коли можна бодай на мить зупинити невгамовний час і задуматися над вічним. Саме такою нагодою стала презентація збірки лозівських поетів «Хвилини осяяння», яка відбулася 23 жовтня 2012 року в приміщенні Лозівського училища культури і мистецтв.



«Поезія - це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі» - сказала світоч української поезії, наша сучасниця Ліна Костенко. Новий альманах вийшов досить різнобарвним за віковими, стилістичними, професійними ознаками. Проте, як зазначив керівник Лозівського літературно – творчого клубу «Лігос» та співведучий заходу Артур Савран: «…головне - це незатьмарений сірими буднями погляд, що приймає реалії навколишнього життя, осягає гармонію і суперечливість «прекрасного та яскравого світу». Головне – це стан душевного зльоту в незабутні хвилини осяяння, яке робить наше існування більш усвідомленим».
Альманах поділений на розділи: патріотична, громадська, філософська, інтимна, пейзажна лірика та сторінка для дітей. Сценарій заходу був розроблений так, що кожен розділ представляв окремий поет, чиї вірші увійшли до нього. Поетична частина презентації доповнювалася музичною. Виконувалися власні твори та твори інших поетів. Крім того, студенти училища культури та мистецтв дарували усім учасникам заходу пісні, танцювальні та музичні номери.
Видання альманаху «Хвилини осяяння» стало можливим завдячуючи фінансовій допомозі Лозівської міської ради. Заступник міського голови Юрій Петренко висловив впевненість, що українські поети зробили величезний внесок в становлення нашої держави, а також, що вони завжди були носіями високих моральних норм та принципів. Наприкінці свята- презентації Юрій Іванович вручив примірник збірки кожному його автору.
Основу даного альманаху склали вірші учасників літературно-творчого клубу «Лігос», який існує з 2004 року. Деякі з його учасників є лауреатами різних, в тому числі досить впливових, літературних конкурсів. Члени клубу випускають індивідуальні та спільні книги, проводять творчі зустрічі з читачами, вечори поезії. Членів «Лігос» можна побачити і в дитячих садках, і в школах, і в професійно-технічному ліцеї, і в автодорожньому технікумі, і в військовій частині… Тому є підстави сподіватися, що альманах «Хвилини осяяння» не тільки сприятиме появі нових літературних творів, але й позитивно вплине на популяризацію поезії на Лозівщині.

Максим Інкін     

2 коментарі:

  1. Был на презентации. Очень хорошая организация. И сборник получился!

    ВідповістиВидалити
  2. Я читала збірник, дуже цікавий. Прочитала за один вечір, від спочатку до кінця

    ВідповістиВидалити