неділю, 14 квітня 2013 р.

В Лозовій відбулася перша зустріч народного депутата України Ігоря Швайки з виборцями (+ВІДЕО)




13 квітня 2013 року в приміщенні Лозівського міського будинку культури відбулася  зустріч народного депутата України від ВО «Свобода» Ігора Швайки (за яким закріплена Харківська та Луганська області) з виборцями Лозової.
     Як відомо, напередодні зустрічі,  в рамках загальноукраїнської акції «Вставай,  Україно!» в Харкові  пройшов багатолюдний мітинг. Не секрет, що активну протидію заходу опозиції чинила місцева влада. Народний депутат України Ігор Швайка ознайомив присутніх з деякими подробицями цього протистояння. Зокрема те, що влада залучила для блокування мітингу до 4 тисяч працівників комунальних служб, та велику кількість комунального транспорту. Все це, на думку Ігора Швайки, тільки сприяло збільшенню опозиційного заходу, адже люди, бачачи таку «істерику» влади  вважали за необхідне долучитися до мітингу, зовсім не маючи такого наміру до його початку.
Акція «Вставай, Україно!» триватиме і надалі. На черзі – Полтава, Чернігів… За словами виступаючого, «Вставай, Україна!» має собі на меті сприяти реалізації 3-ох основних завдань, а саме – 
1.     Усунути режим Віктора Януковича
2.     Побудувати ті чинники, які не дозволять Партії регіонів знову повернутися до влади
3.     Привести до влади нових політиків


В своєму виступі народний депутат України докладно зупинився на нюансах роботи українського парламенту: відзначив позитивні наслідки запровадження персонального голосування, навів приклади співпраці комуністів з регіоналами (завжди дисциплінована фракція КПУ за соціальні закони, які є центральними в їхній же програмі, але зовсім не потрібні партії влади, не додають рівно стільки голосів, щоб вони успішно провалювалися), зазначив ті закони, які ВО «Свобода» підтримала, а також законопроекти, які були розроблені опозицією, але поки що не мають можливості бути прийнятими Верховною Радою. 


Разом з тим, Ігор Швайка розповів про дії влади, які не сприяють розвитку нашої держави, а часом і відверто йому перешкоджають. Зокрема, він повідомив про таку ініціативу Кабінету міністрів України, як  оптимізація  мережі закладів культури, естетичного виховання, фізичної культури і спорту з урахуванням демографічної ситуації в Україні. Під цим розуміється радикальне скорочення бюджетного фінансування клубів, бібліотек, дитячих шкіл естетичного виховання, включаючи музичні та художні школи, і так далі. По суті, мова йде про знищення культурної сфери нашої країни.
Торкаючись теми видобутку сланцевого газу, народний депутат зазначив, що для того аби дати  відповідь на питання про те, чи буде це виробництво  позитивом для України, необхідно чітко усвідомлювати його відповідність таким чинникам, як екологічна безпека, економічна доцільність та правові норми. На жаль, влада усіляко ухиляється від надання будь-якої інформації щодо даного видобутку , а це, відповідно, породжує недовіру до проекту, та появу різноманітних чуток.



Наприкінці зустрічі присутні мали можливість задати питання народному депутату України. Здебільшого вони стосувалися проблем, пов’язаних з «реорганізацією» «Укрзалізниці» (це для Лозової, як залізничного вузла є вкрай болісною темою), та деким законопроектам ВО «Свобода».

Максим Інкін



Немає коментарів:

Дописати коментар