неділю, 23 червня 2013 р.

«Короновані лозівчанки»



13 червня у Києві відбулася урочиста церемонія нагородження переможців найпрестижнішого у країні літературного конкурсу «Коронація Слова». Було вручено 72 премії та спецвідзнаки! І в цьому немає нічого надзвичайного, адже на розгляд журі було представлено 6 тисяч рукописів!

Виставковий павільйон АККО Інтернешнл в столичному парку ім. О. Пушкіна вражав кількістю присутніх знаменитостей. Ведучими церемонії були улюблені українські актори Ольга Сумська і Олексій Богданович. Номінантів і гостей розважали Марія Бурмака, фіналістка «Голосу країни» Ілларія, учасниця того ж проекту Сусанна Карпенко, гурт «Кому вниз», народний артист України Анатолій Паламаренко, сестри Тельнюк та інші. Серед тих, хто вручав нагороди переможцям, були Ігор Кондратюк, Влада Литовченко, славнозвісна «ревізорка» Ольга Фреймут, ведуча новин телеканалу «Інтер» Анна Панова, директор видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га», поет Іван Малкович, золотий автор України, письменник-сатирик Олег Чорногуз, письменники Андрій Курков і Андрій Кокотюха, заслужений «довгоносик» Віктор Андрієнко, учасник проекту «Україна має талант» силач, а тепер ще й актор, Дмитро Халаджі і найепатажніша поетка України, «кандидат еротичних наук» Олеся Мудрак.
Серед переможців конкурсу були дві письменниці з Харківщини. Зі знаменитої сцени прозвучали імена лозівчанок.

Премію в номінації «П’єси для дітей» отримала Ольга Тарасова за твір «Хто така Мокоша?». Письменниця, член Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» і Міжрегіональної спілки письменників України, вже вдруге дефілювала червоною доріжкою «Коронації»: вперше це сталося в 2011 році. Тоді вона здобула перемогу у номінації «Прозові твори для дітей».
У номінації «Пісенна лірика для дітей» був відзначений твір Катрусі Глущенко «Сороконіжка». Щоправда, авторка за певних обставин не змогла приїхати на церемонію, тож нагороду отримала її мама Тетяна.

Прес-служба ЛТК «Лігос»

Немає коментарів:

Дописати коментар