понеділок, 23 вересня 2013 р.

Лозову відвідав Крістіан Дімер - німець, який вивчає українську культуру.





Лозову відвідав Крістіан Дімер - учасник "Євроавтобус – 2. Молодь-молоді. Європейський союз – Україні», один із етапів якого проходив в м. Лозова та смт. Краснопавлівка в 2009 році.  Тоді Центр громадських ініціатив «Народна дія» став представником проекту на Лозівщині.


Після цього проекту Крістіан Дімер закінчив навчання в університеті, отримав ступінь магістра і взявся за написання докторської дисертації. Її тема пов’язана з українським фольклором та впливом на нього сучасної європейської культури. Як стверджує сам Крістіан, серед факторів, які вплинули на вибір теми цієї наукової роботи  була і його участь в «Євроавтобусі…». Сьогодні Крістіан мандрує по Україні, збираючи потрібний матеріал: записи українських народних пісень, та інформацію про них.



Зустріч з Крістіаном була організована Центром громадських ініціатив «Народна дія» та товариством німців “Відергебурт” і відбулася в приміщенні німецької діаспори.  Після вступного слова організаторів та гостя, виступили митці, які виконали народні пісні в супроводі гітари та бандури. Крістіан запевнив, що ці твори для нього, як для науковця,  виявилися досить цікавими.



Ще одна зустріч відбулася в музеї Тараса Шевченка 7-мої школи. Для Крістіана підготували та провели екскурсію, розповіли про збирання народних пісень, які проводять учні по селах Лозівського району, подарували збірку матеріалів, які стосуються даного музею.





Увечері Крістіан Дімер повернувся до Харкова, де буде перебувати  до кінця тижня. Але впродовж цього періоду він планує ще раз відвідати Лозову. Адже ми для нього готуємо чергові, дуже сподіваємося що цікаві, зустрічі…



Максим Інкін, голова ЦГІ «Народна дія»



PS 1. Готуються відеоматеріали зустрічі, які незабаром будуть «вивішені» на канал «YouTube», а через нього на блог «Компас інформаційний» та соціальні мережі.

2. Пропонуємо ознайомлення з лозівським етапом «Євробасу…» на наступних інтернет-ресурсах:

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар