четвер, 19 вересня 2013 р.

Варченко проти "Шелл"





19 вересня 2013 року Харківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову депутата Харківської обласної ради від фракції «Батьківщина» Івана Варченко проти обласної ради у справі про скасування рішення Харківської обласної ради від 17 січня 2013 року за №636-VI «Про погодження проекту Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Юзівська, між державою Україна та компанією «Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестмент (IV) Б.В. та ТОВ «НАДРА ЮЗІВСЬКА».

Як коментує депутат, «зазначене рішення суду є скоріше політичним. Воно народжує небезпечний прецедент, коли важливі для розвитку місцевих громад рішення, які безпосередньо впливають на економічні, екологічні та соціальні інтереси громадян, а також потенційно можуть впливати на питання, пов'язані  з безпекою, життям та здоров ям громадян, приймаються «всліпу», наслух. При цьому, знайомити депутатів з документами, не говорячи про надання можливості ознайомлення з такими документами широкому колу – необов’язково. Прикро, що інвестор, в особі компанії Шелл, напевне розуміючи «небездоганність» прийнятого рішення, не скористався можливістю виправити ситуацію, а відповідно, власний імідж в очах харків'ян».
Іван Варченко також наголосив, що, приймаючи аналогічні рішення, Львівська та Івано-Франківська обласні ради скористалися перевагами публічності і відкритості в процесі підготовки «Угод про розподіл продукції» з компанією Шеврон. Внаслідок цього мешканці Львівщини та Івано-Франківщини матимуть у десятки разів кращі економічні умови від угод, а також забезпечать гарантії природоохоронного та екологічного характеру.
Депутат пообіцяв оскаржити зазначене рішення в апеляційному порядку.
 



Прес-служба депутата облради Івана Варченка

Немає коментарів:

Дописати коментар