середу, 17 грудня 2014 р.

Які вони, герої сучасної України?




12 грудня 2014 року в Лозівському краєзнавчому музеї відбулося нагородження переможців конкурсу «Які вони, Герої України», оголошений Лозівською міськрайонною громадською організацією Центр громадських ініціатив «Народна дія» та районною молодіжною організацією «Батьківщина молода». 
Конкурс розпочався наприкінці вересня. Усі отримані роботи розміщувалися на місцевих ресурсах в мережі Інтернет. 

На початку грудня були визначені переможці: І місце у конкурсі посів учень Артільської НВК Молодоженов Микита, ІІ  місце в учениці Бунаківського НВК Черненко Анастасії, ІІІ – в учениці Лозівського НВК №10 «ЗНЗ-ДНЗ» Журавель Ангеліни. Голова Центру громадських ініціатив «Народна дія» Максим Інкін вручив переможцям та іншим конкурсантам, які були відзначені журі за змістовне патріотичне наповнення малюнку дипломи, подяки, пам’ятні подарунки та цукерки.

Почесним гостем цього заходу був боєць 24-ого батальону териториальної оборони «Айдар» Євген Городнічук, який після важкого поранення знаходиться на лікуванні. Він розповів присутнім про те, що ж саме спонукало його, і таких же як він молодих людей залишити роботу, навчання, родини, та йти добровольцями на фронт. Головна причина – це недопущення війні розповсюдитися по всій Україні. Він наголосив на тому, що спокій та мир в країні, в т.ч. на Лозівщині - це результат саможертовності наших бійців.
Учениці Лозівської ЗОШ №11та їх вчитель Педяж В.А. подарували Євгену особисто, та попросили передати побратимам на фронт обереги, зроблені ними власноруч. В свою чергу Євген подарував прапор «Айдару» Анастасії Черненко, яка посіла ІІ місце в конкурсі. На думку Євгена, ця робота показує високий рівень національної свідомості автора.
По завершенню церемонії нагородження (про що було сказано в попередньому пості)  на присутніх чекав показ фільму «Південний кордон», в рамках Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA», який розповідає про роботу волонтерів в Херсонській області.
Після перегляду фільму відбулося обговорення питань, які він порушує. Зокрема, вчитель історії  ЗОШ №11, громадський діяч В’ячеслав Труш  та голова ЦГІ «Народна дія» Максим Інкін привели конкретні факти роботи волонтерів, в т.ч. в місті і районі. Боєць «Айдару» Євген Городнічук високо оцінив роботу волонтерів, які допомагають учасникам АТО, зокрема він сказав, що, по суті, вони є службою тилу, яка забезпечує наших бійців усім необхідним.
Організатори  висловлюють щиру подяку відділу освіти Лозівської міської ради (керівник – Інденко О.О.), Лозівському краєзнавчому музею (керівник – Харченко В.І.) та усім причетним вчителям (Педяж В.А. (ЗОШ №11 І-ІІІ ст), Сендецькій Т.М. (Лозівський НВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ), Григоренку В.П.(Артільський НВК), педагогічному колективу Бунаківського НВК) у сприянні проведення цих заходів.



Немає коментарів:

Дописати коментар